Preşedintele CJ Suceava:

Un proiect de modernizare a Vămii Siret cu finanţare europeană este blocat din 2015

> Luni merg la Ministerul Finanţelor să deblocăm proiectul, a anunţat Gheorghe Flutur > Vama Siret e una dintre cele mai aglomerate din ţară, tranzitată anual de peste 600.000 de autovehicule

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a iniţiat, ieri, o întâlnire cu privire la situaţia Punctului Vamal Siret. La discuţii au participat Dan Nechifor, directorul Direcţiei Regionale de Finanţe Iaşi, şi Toader Ciornei, şeful Punctului Vamal Siret.

Din discuţii a rezultat că există depus un proiect de modernizare a Punctului Vamal Siret, pe Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), în valoare de 15 milioane euro, proiect care este blocat din 2015, din care cofinanţarea este în valoare de aproximativ 5 milioane euro, ceilalţi fiind bani europeni nerambursabili.

„Doresc să fac demersuri către Ministerul Finanţelor Publice în vederea deblocării şi cuprinderii sursei de cofinanţare în bugetul anului 2020. Este necesară emiterea unei hotărâri de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai acestei investiţii” a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a explicat că în proiectul de modernizare este prevăzut un tunel de scanare, un scaner mobil care în 12 ore poate procesa 300 de camioane (faţă de 80 cât se controlează astăzi).

„Aceasta ar duce la reducerea timpului de aşteptare în punctul vamal, care este unul dintre cele mai aglomerate din ţară. Pe aici tranzitează anual circa 600.000 de autovehicule, dintre care 100.000 camioane” a spus Flutur.

El a mai declarat că are în vedere să solicite urgentarea acestui proiect şi prin prisma construirii autostrăzii A7 Siret – Suceava – Bucureşti, când va creşte traficul, fiind absolut necesar să existe un punct vamal modern, precizând că luni va fi la Ministerul de Finanţe cu această propunere. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: