Slujbă arhierească la hramul bisericii „Sf. Spiridon”, Suceava II

Ieri, ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia „Sf. Spiridon”, Suceava II, pentru a prăznui, în sobor arhieresc, ziua de hram şi pe ocrotitorul parohiei, Sf. Spiridon al Trimitundei.

De asemenea, ÎPS Părinte Pimen a binecuvântat lucrările de pictură săvârşite în Sf. Altar.

 Biserica a fost plină până la refuz de credincioşi veniţi şi din alte parohii ale oraşului.

 Din partea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădauţilor a participat şi pr. Dimitrie Horga, consilier administrativ.

 Sf. Liturghie s-a oficiat în interiorul bisericii, iar răspunsurile la strană au fost date de corul parohial.

 Închinătorii din biserică au participat la sfârşit şi la o slujbă de pomenire pentru cei adormiţi, printre care se numără şi arhitectul sfântului locaş, Gh. Bratiloveanu.

Comitetul parohial a invitat apoi credincioşii participanţi la o agapă creştină.

Biserica „Sf. Spiridon” din Suceava este cea de–a treia biserica în cartierul sucevean George Enescu, fiind arondată Protopopiatului Suceava II.

În anul 2001, biserica şi-a început existenţa cu un paraclis de lemn în care s-a slujit până în anul 2005, când s-a trecut la ridicarea bisericii propriu-zise, construită din piatră.

Aşezată între blocuri, Biserica „Sf. Spiridon” îşi delimitează spaţiul printr-o curte înflorită în timpul verii şi străjuită la poartă de clopotniţa de lemn şi o frumoasă troiţă sculptată.

Vechea bisericuţă de lemn slujeşte ca paraclis.

 Deşi parohia este relativ mică, majoritatea credincioşilor de aici, alături de pr. paroh, depun eforturi susţinute pentru finalizarea lucrărilor de pictură şi împodobire a bisericii. (C.T.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: