Produse cosmetice şi produse biocide cu termene de valabilitate expirate

> Luna trecută, inspectorii DSP au dat 17 amenzi în valoare totală de 63.200 lei, au dispus măsura suspendării activităţii a două unităţi şi au retras de pe piaţă 38 de produse cosmetice

Serviciul „Control în sănătate publică” al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a avut, pe durata lunii trecute, 570 controale la obiective din „categoria nonaliment”. Inspectorii DSP au descins la trei unităţi de alimentare cu apă; patru obiective turistice; 13 unităţi de mediu, dintre care nouă zone de locuit; 14 unităţi de desfacere a produselor cosmetice; 52 de cabinete de înfrumuseţare; 244 de utilizatori profesionali de produse biocide; 16 unităţi de învăţământ; 15 cabinete de medicină de familie; 15 cabinete medicale ambulatorii; 21 de cabinete stomatologice; 4 laboratoare de analize medicale; 3 laboratoare de imagistică medicală; un centru de permanenţă; 11 unităţi din categoria serviciului de ambulanţă; două unităţi de turism balnear; o unitate de îngrijiri medicale la domiciliu; patru unităţi de asistenţă medico-socială; şapte unităţi socio-medicale pentru vârstnici; două laboratoare de tehnică dentară; un cabinet de optică medicală. Pentru neconformităţile constatate, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au aplicat 17 amenzi în valoare totală de 63.200 lei. Conform directorului executiv dr. Liliana Grădinariu, printre neregulile sancţionate se numără neefectuarea operaţiunilor de dezinfectare a apei, pentru îndeplinirea condiţiilor de potabilitate; nerespectarea distanţei minime de amplasare a adăposturilor de animale şi a modului de colectare a deşeurilor zootehnice; lipsa măsurilor de evitare a propagării zgomotului, vibraţiilor şi pulberilor; nerespectarea normelor privind curăţarea, dezinfectarea şi sterilizarea instrumentarului utilizat în saloanele de înfrumuseţare; utilizarea de produse cosmetice şi produse biocide cu termene de valabilitate expirate.

Dr. Liliana Grădinariu informează că, la două unităţi, inspectorii sanitari au dispus măsura suspendării activităţii, abaterile constând în nerespectarea distanţei de amplasare şi lipsa documentelor de reglementare sanitară. În acelaşi timp, au fost retrase de la utilizare 38 de produse cosmetice cu termen de valabilitate depăşit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: