Ion Lungu consideră alegerea primarilor în două tururi mai corectă şi mai democratică

> Dacă este o coaliţie care vrea să te dărâme, te dărâmă. Candidatura mea depinde de mine şi nu se stabileşte la Suceava, ci la Bucureşti, spune edilul-şef al Sucevei

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că este mai corectă, mai democratică alegerea primarilor în două tururi de scrutin, arătând că a câştigat funcţia de primar şi când alegerile erau în două tururi de scrutin şi când au fost într-un singur tur de scrutin.

„Am câştigat Primăria şi în două tururi, şi într-un singur tur. Corect, pe democraţie, este cu două tururi. Am câştigat primul mandat cu 55% în turul al doilea, al doilea mandat cu 73% din primul tur, după care mandatul al treilea, cu 45%, iar mandatul al patrulea cu 43%” a spus primarul.

El a apreciat că un candidat la funcţia de primar care obţine peste 40% în primul tur mai găseşte încă 10% susţinere pentru a câştiga alegerile.

„Dacă este o coaliţie care vrea să te dărâme, te dărâmă” a apreciat Ion Lungu.

El a subliniat că „este corect, democratic, alegerile în două tururi de scrutin”, care oferă şi mai multă autoritate primarului.

Întrebat dacă ar exista o coaliţie care să-l poată dărâma în PNL, el a răspuns că, azi, PNL are o guvernare grea, dar că el are încredere în prim-ministru, aşa cum am mai declarat.

„O coaliţie poate să fie din partea sucevenilor, din partea votanţilor care să mă dărâme, dar restul cine să mă dărâme? Candidatura mea depinde de mine. Candidatura mea nu se stabileşte la Suceava, dar se stabileşte la nivelul meu şi la Bucureşti. Ca să fim realişti, aşa a fost de fiecare dată” a conchis Ion Lungu.

Dacă alegerile pentru funcţia de primar se vor organiza în două tururi de scrutin, se estimează că primul tur se va desfăşura în data de 24 mai 2020, iar cel de-al doilea tur în 7 iunie 2020. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: