Băuturi şi produse alimentare retrase din chioşcurile mixte din şcoli de către inspectorii sanitari

În luna noiembrie, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene (DSP) Suceava au avut 153 controale la obiectivele din „categoria aliment”, dintre care 15 la producători şi ambalatori, două la distribuitori şi transportatori, 86 la retaileri, 46 la unităţi din sectorul servicii alimentare şi patru la producătorii primari de produse alimentare care vând direct consumatorului final.

Dr. Liliana Grădinariu, directorul executiv al DSP, informează că în urma neconformităţilor constatate au fost aplicate 11 amenzi, însumând 25.400 lei. Amenzile au fost date pe motiv de neasigurare a înregistrării temperaturii în spaţiile frigorifice; nemarcare vizibilă a suprafeţelor de lucru, ustensilelor şi a spaţiilor frigorifice, pentru identificarea scopului de folosire pe tipuri de alimente; neasigurarea dotării şi aprovizionării cu materiale specifice curăţeniei şi dezinfecţiei; neetichetarea produselor alimentare, aditivilor, coloranţilor, suplimentelor alimentare, în conformitate cu normele în vigoare; neefectuarea operaţiunilor de curăţenie la locul de muncă, a utilajelor şi ustensilelor utilizate; pentru neconformităţi constatate în exploatarea, îmbutelierea şi comercializarea produselor din categoria apelor minerale. Ca măsură complementară, inspectorii DSP au suspendat activitatea unei unităţi din categoria „producători şi ambalatori”. Totodată, conform dr. Liliana Grădinariu, pe fondul nerespectării Legii nr. 123/2008 pentru o alimentaţie sănătoasă în unităţile de învăţământ preuniversitar din chioşcurile mixte care funcţionează în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar au fost retrase de la comercializare 25,85 kg şi 151,18 litri de produse alimentare. Nu în cele din urmă, pentru un distribuitor s-a dispus retragerea de la comercializare a 1.054,4 kg de produse alimentare, neregula constând în neetichetarea acestora în conformitate cu normele în vigoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: