Aproape 850.000 de lei pentru proiectarea reabilitării termice a 1.000 de apartamente din 26 de blocuri din Obcini, Burdujeni şi George Enescu

>„Iată că, având făcute studiul de fezabilitate, proiectarea, consultanţa, vom şti care este contribuţia aproximativă a cetăţenilor, deoarece fiecare bloc are particularitatea sa, inclusiv în funcţie de numărul de camere” a spus primarul Ion Lungu

Proiectarea pentru primul lot de blocuri de locuinţe din municipiul Suceava care vor intra programul de creştere a eficienţei energetice a fost adjudecată pentru suma de 848.125 de lei din estimatul de 1,037 milioane de lei, adjudecarea efectuându-se la 81,75% din preţul de pornire. Anunţul este făcut de către primarul Ion Lungu, potrivit căruia este vorba despre serviciile de proiectare pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din grupa I, în această etapă fiind cuprinse 1.000 de apartamente din 26 de blocuri din cartierul Obcini, de pe străzile Privighetorii şi Putna din cartierul Burdujeni şi de pe strada Jupiter din cartierul George Enescu. În competiţie au intrat două societăţi specializate, respectiv „Şantier în lucru” din Domneşti, judeţul Ilfov, şi Consulting Group Expert Moineşti, judeţul Bacău, învingătoare ieşind prima dintre participante.

„Este bine că s-a adjudecat proiectarea, deoarece prima întrebare a beneficiarilor este referitoare la partea lor de participare financiară. Iată că, având făcute studiul de fezabilitate, proiectarea, consultanţa, vom şti care este contribuţia aproximativă a cetăţenilor, deoarece fiecare bloc are particularitatea sa, inclusiv în funcţie de numărul de camere. Vrem să ştim, de asemenea, care sunt posibilităţile de finanţare din partea asociaţiilor de proprietari, întrucât, dacă sunt bani mai mulţi, se pot refece şi instalaţiile de apă şi instalaţiile de încălzire” a declarat primarul Ion Lungu.

Potrivit reglementărilor guvernamentale, în cadrul Programului de creştere a eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe, bugetul de stat va suporta 60% din valoarea totală a investiţiei, unităţii administrativ-teritoriale revenindu-i 30% din costuri, iar asociaţiei de proprietari – 10%. La început, Primăria municipiului Suceava a prins în proiectul de buget pentru anul 2019 suma de 4,33 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ un milion de euro, bani reprezentând partea de participare a autorităţilor locale pentru lucrări reabilitare termică a 10.000 de apartamente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: