La sfârşitul săptămânii

USV va anunţa câştigătorul concursului digital USV Hackathon & GIFCB

> Aplicaţia câştigătoare va fi administrată de Grupul de iniţiativă al Fundaţiei Comunitare Bucovina

OSF Global Services în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Grupul de iniţiativă – Fundaţia Comunitară Bucovina organizează în data de 13 decembrie premierea concursului OSF – USV Hackathon, ediţia a V-a. Cele zece echipe de studenţi ale Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor se vor reuni în amfiteatrul din corpul E, începând cu ora 16, pentru a-şi prezenta soluţiile digitale realizate.

OSF – USV Hackathon este un eveniment în care tradiţia se împleteşte cu inovaţia, iar anul acesta am propus realizarea unei platforme care să îmbunătăţească viaţa comunităţii şi să sprijine iniţiativele sociale. OSF Global a dat startul competiţiei prin prezentarea temei de concurs pe data de 9 decembrie, iar cele zece echipe înscrise în concurs, Flashback, Bugs Hunters, Winter is Coming, Republic of Kekistan, Batborek, WarCode, HLB, CLUNIX, Give HOPE şi Kingpins, au fost invitate să creeze soluţii digitale prin care să se promoveze cauze sociale, să se raporteze evenimente comunitare şi, deopotrivă, să se ofere comunităţii opţiuni pentru a susţine cauze prin donaţii sau voluntariat. Miza importantă a concursului este că aplicaţia câştigătoare va fi administrată de Grupul de iniţiativă al Fundaţiei Comunitare Bucovina. În cursul acestei săptămâni, studenţii au alocat ore de programare intensivă în scopul dezvoltării proiectului propus, iar mentorii OSF au venit în sprijinul echipelor prin acordarea de suport dedicat.

„OSF – USV Hackathon & GIFCB, ediţia a V-a, este un proiect prin care ne propunem ca împreună, cu ajutorul tehnologiei, să contribuim în societatea locală prin întâlnirea şi alinierea resurselor disponibile cu necesităţile aferente comunităţii. Ne aşteptăm ca cele mai motivate echipe să livreze produse viabile şi astfel să avem un aport în comunitate” a declarat Alexandru Guriuc, Mobile Division Director. „Conştientizarea, schimbarea şi progresul reprezintă un efort comun pe care îl proiectăm în planul colectiv. Această ediţie a concursului ne conecteaza la reperele şi cerinţele din comunitate şi deopotrivă încurajează şi cultivă gândirea creativă şi spiritul inovativ al studenţilor cu pregătire specifică, completându-l cu noţiuni de leadership sau management”.

Parteneriatul OSF Global şi GI Fundaţia Comunitară Bucovina s-a concretizat odată cu lansarea evenimentului de tip maraton OSF Start Bucovina, unde peste 160 de alergători au susţinut cauzele Grupului de Iniţiativă pentru Fundaţia Comunitară Bucovina. Participanţii la eveniment au fost atât din Suceava, cât şi din alte oraşe învecinate, inclusiv din diaspora, sportivi profesionişti sau amatori. Maratonul sucevean OSF Start Bucovina a reuşit să strângă de la donatorii suceveni suma de 8000 de lei. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: