Transport ilegal de material lemnos descoperit de poliţişti în urma unor sesizări

Marţi, în jurul orei 17.30, Poliţia Municipiului Rădăuţi a fost sesizată prin SNUAU 112 că un autocamion cu remorcă transportă ilegal material lemnos pe raza localităţii. În urma măsurilor operative întreprinse, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a identificat, la sediul unei firme din municipiul Rădăuţi, autocamionul în cauză, încărcat cu material lemnos, motiv pentru care i-au solicitat conducătorului auto, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Fundu Moldovei, să scoată ansamblul auto în afara societăţii pentru verificări. Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată şi cea din avizele de însoţire prezentate de conducătorul auto, oamenii legii au solicitat sprijinul specialiştilor din cadrul Ocolului Silvic Marginea, care, în urma inventarierii, au stabilit că în remorcă se afla 34,31 mc material lemnos, majoritatea lemn rotund pentru celuloză.

„În urma interogării aplicaţiei informatice pe linie de silvicultură, s-a constatat că pentru mijlocul de transport au fost emise două avize de însoţire în interval de circa 35 de minute, fiind imposibilă parcurgerea unei distanţe de circa 30 km şi descărcarea primului transport, respectiv încărcarea celui de-al doilea” se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.

Cu ocazia examinării unuia dintre avizele de însoţire a materialului lemnos, s-a descoperit că acesta a fost completat cu cerneală care, în urma expunerii la o sursă de căldură, nu rezistă la factori externi, menţiunile înscrise dispărând, dând astfel posibilitatea posesorului sau utilizatorului de a insera din nou alte menţiuni în conţinutul documentului. În aceste condiţii, s-a solicitat reprezentantului societăţii din comuna Pojorâta să prezinte pentru control exemplarele 2 şi 3 ale avizelor de însoţire, precum şi registrele de evidenţă ale intrărilor-ieşirilor de materiale lemnoase, ocazie cu care s-a constatat că acestea prezentau urme specifice de modificare prin ştergere şi suprascriere, iar cele două registre de evidenţă a intrărilor-ieşirilor de material lemnos erau completate cu aceeaşi cerneală care permitea modificarea, respectiv suprascrierea.

În cauză s-a dispus măsura sancţionării contravenţionale a societăţii emitente a documentelor cu amendă în cuantum de 15.000 lei şi confiscarea cantităţii de 34,31 mc de material lemnos, în valoare de 7.000 lei. Totodată, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, mai arată sursa citată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: