Record de amenzi date de poliţişti în 10 zile de controale

> Peste 2.100 de sancţiuni contravenţionale au fost împărţite de oamenii legii pe raza judeţului > Valoarea lor totală se ridică la peste un milion de lei > Aproape 190 de şoferi au rămas fără permisele de conducere

Record de amenzi împărţite de poliţiştii suceveni în prima decadă a acestei luni. Oamenii legii au acţionat zilnic în perioada 1 – 10 decembrie pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, asigurând intervenţia la 576 de evenimente. Dintre acestea, potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, 449 au fost semnalate prin numărul de urgenţă 112. Au fost constatate 325 infracţiuni, dintre care 46 la regimul siguranţei rutiere, trei fapte de natură economică şi 234 de infracţiuni de altă natură. De asemenea, în perioada amintită, pe principalele artere rutiere care traversează judeţul au acţionat zilnic opt autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reţinut 186 de permise de conducere (15 pentru alcool, 68 pentru viteză excesivă şi 103 pentru depăşiri neregulamentare şi alte abateri) şi au retras 81 de certificate de înmatriculare. Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

În cadrul tuturor acţiunilor derulate, pe diferite linii specifice de activitate, lucrătorii IPJ Suceava au aplicat 2.151 de sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe au fost împărţite conducătorilor auto, dar au fost şi 131 de sancţiuni pentru acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar 129 pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 1.027.042 lei. De asemenea, au fost confiscate şi bunuri în valoare de peste 19.000 lei. Ca urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost depistate şi cinci persoane urmărite la nivel naţional şi au fost dispuse măsuri preventive faţă de 19 persoane.

„Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică” ne-a declarat comisar-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: