Primii colindători

S-a umplut redacţia noastră de voci limpezi de copii şi de colinde. Ne-au venit primii colindători din acest an, 22 de copii din clasa pregătitoare „Exploratorii” de la Şcoala „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, director – Maria Doncean, unitate şcolară patronată de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Îmbrăcaţi în costume populare bucovinene, cu trăistuţă de-a curmezişul pieptului, micii colindători, îndrumaţi de doamnele Viorela Lucescu şi Lavinia Ailenei şi însoţiţi şi de una dintre mămici, ne-au adus vestea Naşterii Domnului, ne-au umezit ochii şi ne-au luminat sufletele. Au început cu „Deschide uşa, creştine!”, au continuat cu „Sculaţi gazde, nu dormiţi!”, „În ieslea din Bethleem” şi au sfârşit urându-ne ani mulţi şi buni şi sărbători în lumină.

Au fost primii colindători, am fost primii colindaţi. Unul mai serios, celălalt mai zâmbitor, unul mai timid, altul căutând şăgalnic privirea gazdei, cu toţii şi-au pus darurile în trăistuţe şi au plecat spre colegii din televiziune, lăsând în urmă clinchet de voci şi zâmbet sincer, cum numai un copil poate avea.

Ca de fiecare dată (copiii de la Şcoala şi Grădiniţa „Sf. Ioan cel Nou” ne colindă de mulţi ani), i-am aşteptat şi i-am primit cu drag şi i-am poftit să ne mai calce pragul.

Foto: LUANA POPA

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: