Senatorul PSD Ioan Stan acuză:

O lună de guvernare PNL a costat România peste 10 miliarde lei

Guvernul PNL a împrumutat 8,5 miliarde lei în mai puţin de o lună, comparativ cu 3,9 miliarde împrumutate de guvernul PSD în toată luna octombrie

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a acuzat miercuri, într-o declaraţie politică, Guvernul PNL, că a costat România peste 10 miliarde de lei şi susţine că preşedintele ţării, Klaus Iohannis, are un comportament care se îndreaptă spre unul dictatorial.

„Sub imperiul inerţiei declaraţiilor şi în beatitudinea victoriei, «guvernul meu» şi preşedintele său s-au dezlănţuit la demonstraţii de forţă în ceea ce priveşte gândirea guvernării şi practica acesteia, fără niciun scrupul ori aducere aminte despre promisiunile electorale. Considerând în continuare scena politică românească drept teatru de război, ca şi în timpul primului său mandat, preşedintele «mediator» cu o ură viscerală pentru tot ce înseamnă PSD dar, în fapt, şi susţinătorii săi (în număr de cca. 3 milioane de cetăţeni români), nesocoteşte flagrant Constituţia pentru a nu ştiu câta oară” a spus Ioan Stan.

Senatorul social-democrat sucevean arată că preşedintele „cu zâmbetul său plin de autosuficienţă dispreţuitoare, trasând indicaţii precise liberalilor susţinători, preşedintele «tuturor» românilor i-a chemat pe aceştia să continue lupta împotriva «adversarului» comun în aşa fel încât, la sfârşitul anului 2020, să stăpânească o Românie fără PSD”.

„Ce pluralism democratic, ce Constituţie, ce Cod Penal cu al său art. 369, care chiar crede că în «normalitatea» impusă de liberali şi preşedintele lor, incitarea la ură şi la discriminare împotriva unor categorii de persoane se pedepseşte cu închisoare sau cu amendă. Noţiuni învechite. Şi când spun «preşedinte» nu mă refer la săracul, cinstitul şi bunul Orban, ci la adevăratul lor preşedinte” a spus Ioan Stan.

El crede că „scrâşnitul îndemn la ură al preşedintelui Iohannis” este o declaraţie de război împotriva PSD, a Constituţiei României şi a democraţiei din România, „câtă mai rezistă la atare agresiuni”.

„Personal, consider aceste demersuri ca paşi constanţi către dictatură. Una deja cunoscută, bazată pe un singur partid şi pe un singur «iubit conducător» şi că îşi face o cruce mare şi zice din suflet «fereşte-ne Doamne!»”.

Mai mult, senatorul Ioan Stan spune că, aruncaţi de preşedintele lor în guvernare, debusolaţi complet de lipsa de profesionalism, de calificare, de informaţii specifice domeniului, membrii guvernului „ne fericesc zilnic minţind opinia publică, prestând luări de poziţie de mai mare mirarea, demonstrând lipsă de discernământ, dar, mai ales, luând decizii mai mult decât nefericite pe spinarea poporului român”.

El oferă, în susţinerea acestor afirmaţii, exemple „care sunt cunoscute de cei interesaţi”, precizând că el nu va înceta să le repete până când nu vor ajunge la conştiinţa tuturor românilor.

Potrivit lui Ioan Stan, o lună de guvernare PNL a costat România peste 10 miliarde lei.

„Guvernul PNL a împrumutat 8,5 miliarde lei în mai puţin de o lună comparativ cu 3,9 miliarde împrumutate de guvernul PSD în toată luna octombrie. Deprecierea leului cu aproximativ 5% relativ la 1 noiembrie 2019 a majorat datoria publică în valută cu aproximativ 700 milioane lei. Nu putem nesocoti aici aportul ministrului de Finanţe şi al aberantelor sale afirmaţii cu trimitere la gangsterismul american. Banca Naţională a injectat în ultima lună, pentru susţinerea cursului valutar, 1,2 miliarde euro din rezerva naţională. Dobânzile plătite în plus după declaraţiile iresponsabile ale pseudofinanţistului guvernamental reprezintă 5,01 milioane lei anual şi 34,8 milioane lei pe întreaga perioadă a împrumuturilor contractate. A crescut deficitul de ţară de la 2,8 la 4,3%. Cale deschisă celor doritori să ne bage pe gât credite uriaşe cu dobânzi aşijderea. Rând pe rând se închid toate programele guvernării PSD pentru fermieri şi tineret. S-a sistat programul «Prima casă», s-a închis Casa Română de Comerţ Agroalimentar «Unirea». S-au cheltuit deja câteva miliarde de euro în ultimele săptămâni pe avioane F 16 vechi de 35 de ani şi pe rachete depăşite tehnologic. Continuă defrişările masive de păduri operate de apropiaţii preşedintelui lor. Trăim sub promisiunea mutilării Ordonanţei nr. 114 dacă nu chiar a abrogării acesteia pentru ca multinaţionalele iubite să nu mai plătească taxe şi impozite şi să se liberalizeze preţul la gaze. «Ca să ia ei tot şi noi ce mai rămâne», cum spunea cineva cu amar zilele trecute” a spus Ioan Stan.

El consideră că acest mod de guvernare „ne călăuzeşte, de fapt ne mână, către o nouă societate, dominată de austeritatea impusă de ură şi dezbinare printr-un instrument perfid şi fără răspundere naţională: guvernul lui, guvernul liberal”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: