La Muzeul de Istorie din Suceava

Muzeul Est-Slovac din Kosice va expune colecţiile sale de statui de lemn

Muzeul Bucovinei Suceava şi Muzeul Est-Slovac Košice invită publicul sucevean la vernisajul expoziţiei „Din casa Domnului: statui de lemn din colecţiile Muzeului Est-Slovac din Košice”.

Evenimentul va avea loc vineri, 13 decembrie, la ora 12, la Muzeul de Istorie,

Expoziţia se află sub patronajul Excelenţei Sale dl Karol Mistrík, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Slovace în România, care, alături de Robert Pollak, directorul Muzeului Est-Slovac Košice, František Gutek – directorul Muzeului Šarišske, Bardejov, Slovacia şi Tibor Rémiás – directorul Muzeului Josa Andras, Nyiregyhaza, Ungaria vor fi prezenţi la deschiderea expoziţiei.

Expoziţia cuprinde 35 de piese, databile între secolele XIV-XVIII, provenind de la biserici din estul Slovaciei şi aflate în colecţiile muzeului din Košice. „Veritabile obiecte de artă, care se disting prin delicateţea execuţiei şi prin valoarea artistică, piesele expuse la Muzeul de Istorie din Suceava au fost admirate de numeroşi vizitatori din Slovacia, Franţa şi Ungaria, unde expoziţia a mai fost prezentă. Dovezi ale activităţii unor meşteri pricepuţi, statuile reprezentând pe Fecioara Maria cu Pruncul Iisus, Apostolii, Sfinţii Cosma şi Damian sau Sfânta Barbara ne amintesc în prag de Crăciun de valorile creştine aşa cum erau ele receptate cu secole în urmă, de devotamentul celor care au executat aceste capodopere şi de veneraţia celor care le-au admirat” transmit organizatorii.

Expoziţia va putea fi vizitată până la 29 martie 2020. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: