Municipiul Suceava, centru regional de excelenţă pentru învăţământ dual

>„Este o prioritate pentru mine, ca primar, deoarece, din păcate, firmele au lipsă de forţă de muncă, mai ales de muncitori necalificaţi” a reliefat Ion Lungu

Municipiul Suceava are şanse reale de a deveni centru regional de excelenţă pentru învăţământ dual. Cel puţin aceasta este părerea primarului Ion Lungu, care a informat ieri, într-o conferinţă de presă, că autorităţile administraţiei publice locale din reşedinţa de judeţ au fost notificate în acest sens de Autoritatea Naţională pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual din România, structură care funcţionează în subordinea Guvernului şi are ca preşedinte pe suceveanul Gabriel Costache.

„În principiu suntem de acord ca Suceava să devină un astfel de centru excelenţă, însă vrem să ne edificăm despre ce este vorba” a spus edilul-şef.

Lungu spune că în luna noiembrie au fost făcute solicitările pentru stabilirea programului învăţământului dual din anul 2020, iar 25 de firme din municipiu şi-au manifestat hotărârea de a intra în sistem. Pe de altă parte, prin două proiecte cu finanţare europeană ale Primăriei Sucevei, Colegiul Naţional Tehnic „Petru Muşat” şi Colegiul Naţional Tehnic de Industrie Alimentară vor derula lucrări de modernizare şi extindere a bazei materiale în vederea implementării învăţământului dual. Şeful municipalităţii a reliefat că sistemul dual este o soluţie salvatoare, anul acesta, din cauza penuriei de forţă de muncă pregătită, o sumă de 10 milioane de lei, destinată reparării infrastructurii rutiere, rămânând necheltuită.

„Cu sau fără centru de excelenţă, învăţământul dual este o prioritate pentru mine, ca primar, deoarece, din păcate, firmele au lipsă de forţă de muncă, mai ales de muncitori necalificaţi. Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, tratăm cu toată responsabilitatea această problemă” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: