Primul demnitar din Primăria Suceava care recunoaşte că sistemul centralizat de încălzire din municipiu e perimat şi nu va mai rezista mai mult de 3 ani

> Viceprimarul Marian Andronache spune că nu trebuia ca lucrurile să ajungă aici şi că e nevoie de soluţii

Viceprimarul PMP al Sucevei, Marian Andronache, a recunoscut, marţi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că sistemul centralizat de încălzire al Sucevei e unul perimat şi că e nevoie de soluţii pentru asigurarea încălzirii locuinţelor din municipiu.

„E un sistem perimat. Eu cred că nu va mai rezista 2 – 3 ani. Trebuie să ne gândim la soluţii” a declarat viceprimarul Sucevei.

El a arătat că între soluţii ar putea fi chiar şi acele discuţii cu achiziţia de centrale de apartament pentru familiile care nu-şi permit să şi le cumpere, dar un proiect altfel gândit faţă de cel lansat de deputatul Alexandru Băişanu. Andronache a spus că la Buzău se intenţionează implementarea unui asemenea proiect şi că se va interesa despre modul în care este realizat.

„Lucrurile astea nu trebuia să ajungă aici. Trebuia de mult să fie tranşate. Asta e, nu avem ce face. Era greu, poate, în acel an, dar până la urmă fiecare încerca să-şi rezolve situaţia” a spus viceprimarul.

El a amintit că în anul 1998 la Baia Mare s-a terminat cu încălzirea centralizată. „A fost un an-doi o problemă, după care lucrurile merg perfect acolo” a arătat Andronache.

El spune că prin renunţarea la sistemul centralizat de încălzire nu se mai îngroapă bani în reparaţii şi în modernizarea atâtor puncte termice şi reţele de distribuţie.

„Acestea trebuie conservate pentru că poţi să ajungi la un moment dat să le refoloseşti. Trebuie să ai o alternativă” a spus viceprimarul.

Viceprimarul consideră că, în condiţiile în care municipalitatea nu are fonduri pentru altfel de investiţii necesare, îngroapă banii în reparaţii de reţele termice. „Nici să le modernizezi când tu nu ai bani pentru a face altceva, nişte investiţii care sunt mai rentabile pentru momentul respectiv” a conchis Andronache. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: