Necazuri la gaterele din Valea Moldovei

> O societate de prelucrare a lemnului a fost amendată cu 13.000 lei > Echipa de control a dispus confiscarea valorică a zeci de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 85.000 lei

 Controlul efectuat la o societate comercială din comuna Valea Moldovei, care are ca obiect de activitate prelucrarea primară a lemnului, a scos la iveală o mulţime de nereguli, astfel că amenzile şi confiscările nu au lipsit. Mai exact, potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, echipa de control a constatat că agentul economic deţinea în depozit aproape 18 mc lemn de foc din specia fag, fără a deţine documente care să ateste provenienţa legală, dar a şi expediat cantităţile de 124,84 mc cherestea de esenţă răşinoase, 3,37 mc lemn rotund de brad şi 3,72 mc lemn rotund de molid fără a emite avize de însoţire a materialului lemnos. Cantităţile au fost determinate ca diferenţă între stocul scriptic şi stocul faptic inventariat la data efectuării controlului. Totodată, echipa de control a mai constatat şi că firma nu respectă obligaţia legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru, conform prevederilor legale în vigoare. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii, fiind aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţilor de material lemnos gestionate în mod necorespunzător, în valoare de peste 85.000 lei.

La controlul efectuat la o altă societate comercială tot din comuna Valea Moldovei, echipa de control a constatat că agentul economic a expediat din depozit cantitatea de 10,38 mc cherestea de esenţă răşinoase fără avize de însoţire a materialului lemnos. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii, fiind aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei, şi s-a dispus şi confiscarea valorică a lemnului, în valoare de 6.600 lei.

La controlul efectuat la o altă societate comercială din aceeaşi localitate, oamenii legii au constatat că operatorul economic a expediat din depozit cantitatea de 15,44 mc lemn rotund de esenţă răşinoase, cu avize de însoţire, din care însă nu rezultă provenienţa materialului lemnos şi nu a respectat obligaţia legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru, conform prevederilor legale. Firma a fost amendată cu 7.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 15,44 mc lemn rotund de esenţă răşinoase în valoare de peste 3.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: