Gheorghe Flutur anunţă că încep procedurile pentru construcţia autostrăzii A 7 Siret – Suceava – Ploieşti, investiţie de 4,9 miliarde de lei

> În această lună se organizează licitaţii vizând studiile de fezabilitate pentru tronsoanele Siret – Suceava şi Suceava – Paşcani

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, după o discuţie cu noul director general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Sorin Scarlat, în prezenţa prefectului de Suceava Alexandru Moldovan, că drumul expres Siret – Suceava – Ploieşti urmează să fie realizat la profil de autostradă şi va avea denumirea A 7.

„Cea mai bună veste este aceea că se va construi autostrada Siret – Suceava – Ploieşti (A7) şi va fi finanţată din fonduri europene” a precizat Flutur.

Preşedintele Flutur a declarat, în urma discuţiilor, că studiile de fezabilitate pentru tronsoanele Siret – Suceava (41 km) şi Suceava – Paşcani (60 km) vor fi scoase la licitaţie până la sfârşitul acestei luni. Valoarea estimativă pentru tronsonul Siret – Suceava este de 893 milioane lei, iar pentru Suceava – Paşcani, de 1,3 miliarde lei.

Lungimea totală a autostrăzii A7 este de 430 km, iar valoarea totală a investiţiei este de 4,9 miliarde lei cu TVA.

Preşedintele Gheorghe Flutur a solicitat în ultimii ani urgentarea procedurilor pentru realizarea acestei autostrăzi, arătând că traficul pe acest culoar de transport este intens şi că drumul naţional nu mai face faţă numărului mare de autovehicule. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: