Deputatul PNL Dumitru Mihalescul vrea ca ministrul Justiţiei să asigure fondurile necesare pentru finalizarea sediului Judecătoriei Rădăuţi

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul a solicitat, luni, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, informaţii privind asigurarea finanţării pentru noul sediu al Judecătoriei Rădăuţi.

Mihalescul îi transmite ministrului că, din păcate, în ultimii ani, deşi guvernele s-au angajat să asigure o finanţare adecvată realizării investiţiilor de modernizare a instanţelor, acest lucru a fost onorat prin creditele bugetare alocate lucrărilor aflate în derulare.

El spune că o asemenea situaţie se poate constata şi la nivelul Judecătoriei Rădăuţi, unde, din cauza lipsei de finanţare, lucrările de modernizare a sediului judecătoriei, nu au putut să fie finalizate în termenele contractuale – respectiv 3 septembrie 2019 – acestea fiind decalate, în condiţii de maximă incertitudine, până în data de 3 septembrie 2020.

„În condiţiile în care finalizarea investiţiei «Sediul Judecătoriei Rădăuţi» este de maximă importanţă pentru întreaga regiune deservită de această instanţă, iar creditele bugetare necesare investiţiei nu reprezintă un efort bugetar semnificativ (cca. 23.852 mii lei), vă solicit, domnule ministru, să precizaţi dacă în structura de cheltuieli a proiectului de buget pentru anul 2020 vor fi cuprinse credite bugetare pentru finalizarea acestei investiţii” a solicitat deputatul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: