Americanul care a inspirat Ice Bucket Challenge a murit la vârsta de 34 de ani

Peter Frates, americanul care a inspirat provocarea găleţii de apă cu gheaţă (Ice Bucket Challenge) pentru a strânge bani pentru găsirea unui remediu pentru scleroza laterală amiotrofică (ALS) a murit la vârsta de 34 de ani, potrivit The Independent.

Frates, un sportiv care în timpul liceului a făcut parte din echipa de baseball Boston College, avea 34 de ani la momentul morţii sale, la cinci ani după ce provocarea care a devenit virală a inspirat oamenii din întreaga lume pentru a conştientiza în legătură cu această boală mortală.

„Peter Frates. Un soţ pentru Julie, un tată pentru Lucy, un fiu pentru John şi Nancy, un frate pentru Andrew şi Jennifer, Pete a murit înconjurat de familia sa iubitoare, în pace, la 34 de ani, după o luptă eroică cu ALS. Pete a fost o inspiraţie pentru atâţia oameni din întreaga lume care s-au îmbărbătat din curajul şi rezistenţa sa”, potrivit unui comunicat al familiei emis luni.

Frates a fost diagnosticat în 2012 cu ALS, o boală cunoscută şi sub numele de boala Lou Gehrig. Încă nu se cunoaşte leacul pentru acesată boală, care slăbeşte muşchii şi împiedică funcţionarea corpului.

Boala sa l-a inspirat să ajute la declanşarea Ice Bucket Challenge în 2014, alături de Pat Quinn. Provocarea, în care mii de persoane s-au filmat turnându-şi o găleată de apă cu gheaţă în cap, a dus la implicarea a aproximativ 17 milioane de oameni din întreaga lume. Pe lângă creşterea gradului de conştientizare cu privire la viralitatea videoclipurilor, provocarea a strâns peste 220 de milioane de dolari pentru cercetări în încercarea de a găsi un remediu pentru această boală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: