CAS Suceava a suplimentat bugetul pentru servicii medicale şi medicamente cu aproape 30 milioane de lei

Bugetul alocat pentru anul 2019 pentru servicii medicale şi medicamente a fost suplimentat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, ca urmare a rectificării bugetare, cu suma de 28,8 milioane lei, valoarea totală a creditelor de angajament pentru acest an depăşind 555 milioane lei.

Potrivit preşedintelui-director general al CAS Suceava, dr. Claudiu Cobuz, sume suplimentare au fost alocate pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală, servicii medicale în ambulatoriul de specialitate şi servicii medicale spitaliceşti.

Sursa citată arată că bugetul alocat serviciilor medicale spitaliceşti pentru anul 2019 a ajuns, ca urmare a rectificării, la valoarea de 200,6 milioane lei. La acesta se adaugă şi sumele alocate spitalelor pentru plata creşterilor salariale ale personalului încadrat în unităţi sanitare publice, sume care au fost suplimentate cu 16,3 milioane lei, ajungând astfel la 191,47 milioane lei.

Astfel, mai arată dr. Claudiu Cobuz, a fost suplimentat cu 19 milioane lei şi bugetul necesar pentru plata certificatelor de concedii medicale depuse de angajatori, suma totală alocată în anul 2019 ajungând la 43,24 milioane lei.

Suplimentarea bugetului Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, aprobată de CNAS, permite derularea în bune condiţii a contractelor încheiate cu furnizorii pentru serviciile medicale acordate asiguraţilor din judeţul Suceava, precizează preşedintele-director general al CAS Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: