Cătălin Nechifor:

Blatul dintre PSD şi PNL a fost recunoscut de Paul Stănescu

> Acum PNL încearcă să-şi consolideze majoritatea încercând să încorporeze parlamentarii PMP şi ALDE > Ludovic Orban nu se bazează foarte tare pe o renumire ca premier şi e adversar al alegerilor anticipate

 Vicepreşedintele Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, în conferinţă de presă, că blatul între PSD şi PNL a fost recunoscut public de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, iar acum cele două partide încearcă să acapareze spaţiul mediatic şi să continue acelaşi blat politic.

„Am văzut o bătălie sterilă între PSD şi PNL şi un joc de a-şi împărţi doar ei spaţiul mediatic”, a spus Nechifor, care a arătat că se încearcă o continuare a blatului între PSD şi PNL recunoscut public de Paul Stănescu, şi că se încearcă o polarizare ca doar cele două partide mari să-şi partajeze puterea şi să vină prin rotaţie la putere.

El a explicat că planul Pro România este să construiască, iar după cele două teste electorale în care a participat a dovedit că trendul este de creştere a partidului în ceea ce priveşte susţinerea electoratului şi că partidul doreşte să obţină un scor electoral mai bun la alegerile locale, iar la cele parlamentare să aibă un scor important, chiar de peste 20 la sută.

Nechifor a arătat că Pro România ar putea astfel să asigure un echilibru şi crede că dacă nu există o competiţie puternică şi pe stânga şi pe dreapta ţara poate fi îndreptată spre o zonă mai puţin democratică.

„Puterea poate schimba modul de gândire, de comportament”, a spus Nechifor.

El a mai arătat că ceea ce simte în Parlament este o încercare a PNL de a regrupa forţele de dreapta sub umbrela proprie, de a încerca să regrupeze in corpore parlamentarii de la PMP şi ALDE către PNL, în ideea de a obţine o majoritate parlamentară mai închegată.

„Dacă PNL va reuşi să atragă parlamentarii PMP şi ALDE, pe stânga speră să existe competiţie”, a spus Nechifor.

El a explicat că unii „s-au pus cumva la adăpost”, şi chiar premierul Orban e în situaţia asta, după ce trăia din 3000 de lei.

„Orban se dovedeşte a fi un premier nu tocmai capabil. Sper să controleze mai bine Guvernul pentru că lucrurile par scăpate de sub controlul său. Eu înţeleg că Ludovic Orban e cel mai mare adversar pentru alegeri anticipate, dar am sentimentul că cineva îi furnizează o altă melodie din orchestra sa. Din ceea ce înţeleg, domnul Orban nu se mai bazează foarte tare pe o renumire a sa ca premier după alegeri anticipate şi atunci cred că va încerca să joace un meci mai dual”, a declarat Nechifor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: