Zi sărbătoare la Şcoala Gimnazială Hănteşti

 În ziua de Sf. Nicolae a avut loc cea de-a treia ediţie a Festivalului-concurs de tradiţii şi obiceiuri „Moşteniri din străbuni în Valea Siretului”, organizat de Şcoala Gimnazială „Mihai Halunga” Hănţeşti, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Hănţeşti şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

Evenimentul s-a desfăşurat la Căminul Cultural al comunei Hănţeşti şi a avut numeroşi participanţi atât din judeţul Suceava, cât şi din regiunea Cernăuţi, Ucraina.

Începând cu această ediţie, manifestarea a devenit festival-concurs şi a înscris peste 20 de şcoli în competiţie. Au participat peste 500 de elevi de la şcoala gazdă, Hănţeşti, şi de la şcoli din oraşul Suceava (Şcoala „Miron Costin”, Şcoala „Jean Bart”, Şcoala „Ion Creangă”) ori din localităţi precum: Adâncata, Zvoriştea, Siminicea, Zamostea, Dărmăneşti, Vereşti, Şerbăuţi, Dolheştii Mici, Ostra, Călineşti-Enache, Calafindeşti, Părhăuţi, Stroieşti şi altele. Invitaţi speciali au fost elevii Şcolii Medii Voloca, raionul Hliboca, regiunea Cernăuţi.

Juriul a fost alcătuit din profesori de specialitate şi interpreţi de muzică populară şi prezidat de prof. Niculai Mintenco, din Ucraina, artist emerit al poporului.

Spectatorii s-au bucurat de momente artistice diverse, de la colinde şi urături interpretate individual sau în grup, jocul căiuţilor, al caprei, al ursului sau al mascaţilor, până la prezentarea portului popular şi a unor obiceiuri culinare specifice Postului Crăciunului. (Prof. IULIANA COLBU, Şcoala Gimnazială „Mihai Halunga” Hănţeşti)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: