Treizeci de mii de suceveni şi-au făcut vaccinul antigripal

> „Reamintim că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă” reiterează dr. Liliana Grădinariu, director executiv al DSP

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a primit 330 de doze de vaccin gripal destinate imunizării copiilor cu boli cronice cu vârste între 6 luni şi 4 ani. Acestea se adaugă celor 52.130 de doze de vaccin gripal repartizate judeţului Suceava până pe 14 noiembrie, cu indicaţia de a fi administrate adulţilor, cât şi copiilor mai mari de 3 ani. Potrivit dr. Liliana Grădinariu, director executiv al DSP, până pe 1 decembrie, în judeţ fuseseră vaccinate împotriva gripei 29.235 de persoane din categoria celor cu risc ridicat de îmbolnăvire. „Reamintim că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă” a spus dr. Liliana Grădinariu, şefa Direcţiei de Sănătate Publică.

Conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, respectiv a celor cu vârsta de peste 65 de ani; persoanelor cu boli cronice, în special boli respiratorii, cardiovasculare şi metabolice; copiilor şi bătrânilor instituţionalizaţi; personalului medical şi gravidelor. În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din actualul sezon epidemic, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a primit două tipuri de vaccin gripal tetravalent.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: