Noul prefect de Suceava este Alexandru Moldovan

> El vrea reconstituirea încrederii cetăţenilor în instituţiile şi autorităţile administraţiei publice locale şi îşi doreşte reinstaurarea meritocraţiei în ocuparea funcţiilor de conducere

Prefectul de Suceava Alexandru Moldovan a declarat, sâmbătă, la învestirea sa în funcţie, că este o onoare şi o responsabilitate uriaşă pentru un funcţionar public să ajungă prefect al judeţului.

El a anunţat că unul dintre obiective sale este reconstituirea încrederii cetăţenilor în instituţiile şi autorităţile administraţiei publice locale.

„Acest aspect va constitui o preocupare zilnică a mandatului meu de prefect. Din această perspectivă voi acţiona cu fermitate în realizarea obiectivelor propuse în Programul de guvernare şi sper să am ajutorul dumneavoastră, atât al conducătorilor serviciilor deconcentrate, cât şi al primarilor şi preşedintelui Consiliului Judeţean”, a spus Moldovan.

El a constatat că în prezent serviciile publice nu aduc satisfacţie deplină nici persoanelor care lucrează în aceste servicii şi nici persoanelor care apelează la acestea, remarcând însă că progresele în administraţia publică din ultimii 15 ani nu pot fi negate, dar că se constată unele regrese în ceea ce priveşte calitatea actului serviciului public.

„Deşi toţi constatăm unele nemulţumiri, birourile şi sertarele sunt pline cu studii de impact, cu studii de analiză, care arată cum şi în ce mod s-ar putea îmbunătăţi serviciile publice”, a spus Moldovan.

Noul prefect consideră că vor trebui analizate cu claritate toate problemele pe care instituţiile şi autorităţile publice le au, fără a nega şi fără a ascunde unele lucruri, şi să se propună soluţii viabile şi, mai important, să fie puse şi în practică.

El a mai declarat că dintre obiectivele principale pe care îşi doreşte să le realizeze împreună cu cei prezenţi este revigorarea serviciilor publice, pentru a determina întoarcerea serviciilor publice cu faţa către adevărata lor menire care este servirea beneficiarului real care este cetăţeanul.

El a mai spus că îşi doreşte reinstaurarea meritocraţiei în ocuparea funcţiilor de conducere.

„Una dintre preocupări va fi încurajarea accesării fondurilor comunitare, absolut necesare dacă dorim să dezvoltăm localităţile şi judeţul Suceava”, a mai spus Moldovan.

El mai vrea ca autorităţile publice locale să devină un partener serios al mediului de afaceri, astfel încât orice investitor care doreşte să investească în judeţul Suceava să fie bine primit.

Prefectul a mai solicitat şi o nouă abordare faţă de cetăţean, arătând că celor care vin cu iniţiative în diverse domenii să li se acorde consideraţia cuvenită.

Alexandru Moldovan a mulţumit în final fostului prefect Mirela Adomnicăi pentru colaborarea pe care au avut-o şi a mulţumit foştilor colegi din Consiliul Judeţean Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: