Ioan Bălan solicită ministrului Educaţiei măsuri pentru reducerea învăţământului simultan

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a solicitat ministrului Educaţiei, Cristina Monica Anisie, să găsească soluţii pentru reducerea învăţământului simultan, în special din judeţul Suceava, unde circa 3000 de elevi învaţă în clase simultane.

El arată că în ultimii ani, guvernele PSD au redus substanţial cheltuielile pentru educaţie, impactul fiind negativ asupra calităţii actului educativ şi asupra condiţiilor în care trebuie să înveţe elevii, cum ar fi aşa-zisa restructurare a reţelei şcolare care a luat forma comasării şcolilor şi a claselor, fără să se pună pe primul loc interesul elevilor şi creşterea calităţii actului educativ.

„Prin aceste măsuri, cel mai puternic afectaţi au fost elevii din mediul rural, nevoiţi să se deplaseze la distanţe tot mai mari faţă de domiciliu sau să înveţe într-un sistem de predare de mult timp abandonat în statele dezvoltate – învăţământul simultan. De exemplu, la nivelul judeţului Suceava, în anul şcolar 2019/2020 învăţau în sistemul cu predare simultană peste trei mii de elevi, deşi autorităţile cunoşteau că este metoda cea mai ineficace pentru pregătirea elevilor, dar aceasta se demonstrase cea mai bună modalitate de a face «economii bugetare»”, a explicat Ioan Bălan.

El vrea să afle de la ministru în ce măsură şcolile din mediul rural închise în scopul absurd al obţinerii unor economii bugetare pot fi redeschise, chiar dacă numărul de elevi dintr-o clasă este mai mic decât normativele legale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: