Fără colţi de argint

A fost probabil un porcalan bătrân, cu multă experienţă şi curaj, cel ce şi-a condus turma, vineri noaptea, într-un raid prin municipiul reşedinţă de judeţ. Jandarmii, care au scos până la urmă mistreţii din oraş, nu au observat dacă avea colţi de argint, dar apucături de lider autoritar a dovedit că are. Căci, nu-i aşa, să aduci în oraş peste douăzeci de porci sălbatici, purcei, scroafe şi scrofiţe, să-i sfidezi pe cei care oficial sunt paznicii târgului şi să le guiţi în curte cu obrăznicie, este un act de vitejie.

Doi dintre năstruşnicii vizitatori nocturni au preferat însă să facă o incursiune de-a stânga itinerarului stabilit, adică la universitate, unde au produs se pare şi ceva stricăciuni. O fi isprava a doi foşti studenţi care nu au uitat că au fost „lăsaţi pe toamnă” de vreun magistru mai al naibii decât alţii şi au vrut tocmai atunci să-şi dea restanţele.

Şi, uite-aşa, putem lungi şi lăţi gluma până la infinit, dacă gestul evident porcesc al mistreţilor nu ne-ar lăsa fără grai prin tupeu. Că altfel ce hrană ar fi găsit îndrăzneţii în curtea poliţiei sau, în afară de cea spirituală, în cea a Universităţii? Aş fi de acord că, iată, foamea dă de-a dreptul, dar mistreţii sunt firi simţitoare şi probabil că nimic nu i-a speriat pe parcursul aventurii în aşa fel încât să nu îndrăznească să pătrundă atât de adânc în teritoriu nepermis şi periculos. Încât îţi vine să constaţi în gura mare (şi nu doar în scris) că nici măcar acest animal periculos nu se teme de poliţişti… Aşa că nu-i deloc imposibil ca, într-o şarjă viguroasă a unui asemenea grup de comando, mistreţii să ajungă şi în curtea interioară a Consiliului Judeţean, compromiţând sfinţenia spaţiului viitorului palat interior şi lăsând acolo urme de neşters ale spiritului turmei de sălbatici râmători…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: