Expoziţia „Zăpezile de altădată”

 > Moş Crăciun, Moş Gerilă, jucării, cărţi de poveşti, decoraţiuni pentru bradul de Crăciun, cutii de dulciuri, felicitări, globuri, instalaţii din perioada interbelică şi comunistă, prezentate în expoziţie la Muzeul de Istorie din Suceava

 Sucevenii pot viziona până în 31 ianuarie 2020 o expoziţie inedită la Muzeul de Istorie.

Sub genericul „Zăpezile de altădată”, expoziţia organizată de Muzeul Bucovinei şi Asociaţia Muzeul Jucăriilor din Bucureşti prezintă sute de obiecte din perioada 1900-1980 care au legătură cu sărbătorile de iarnă, fiind vernisată joi, la Muzeul de Istorie din Suceava.

În expoziţie sunt expuşi Moş Crăciun şi Moş Gerilă, dar şi jucării, cărţi de poveşti, decoraţiuni pentru bradul de Crăciun, sănii, patine, cutii de dulciuri, felicitări, globuri, instalaţii.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat că în expoziţie merită de observată calitatea modului de prezentare a diverselor produse, în special dulciurile, dar şi globuri, jucării, cărţi, felicitări, mod care astăzi nu mai există, a spus Ursu.

„E o expoziţie care, în primul rând, aduce emoţii legate de Sărbătorile de Iarnă din perioada interbelică şi cea comunistă”, a spus Emil Ursu.

„Inginerii Cristian şi Mihail Dumitru, pasionaţii colecţionari de la Asociaţia Muzeul Jucăriilor din Bucureşti, oferă publicului, pentru a doua oară în acest an, o expoziţie plină de bucurie, culoare, emoţii, nostalgii şi aduceri aminte pentru cei care au călătorit mai mult pe firul vieţii, dar şi de poveşti formidabile şi curiozităţi pentru cei mai mici”, menţionează Muzeul Bucovinei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: