DSP Suceava a primit noi doze de vaccin antigripal tetravalent, destinate imunizării copiilor cu boli cronice cu vârste între şase luni şi patru ani

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din actualul sezon epidemic, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a primit două tipuri de vaccin gripal tetravalent.

Potrivit Director Executiv al DSP Suceava, dr. Liliana Grădinariu, campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii, cardiovasculare, metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Astfel, sursa arată că la cele 52.130 de doze de vaccin antigripal primite până în 14 noiembrie, indicate a fi administrate adulţilor şi copiilor începând cu vârsta de trei ani, s-au adăugat încă 330 de doze de vaccin gripal primite în 29 noiembrie, destinate imunizării copiilor cu boli cronice cu vârste între şase luni şi patru ani.

Datele DSP Suceava arată că până la data de 1 decembrie în judeţul Suceava s-au vaccinat împotriva gripei 29.235 de persoane din categoria celor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

„Reamintim că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă”, mai adaugă DSP Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: