Doar în ultimele zile, 4 accidente rutiere în care au fost implicate căruţe nesemnalizate corespunzător

Numărul evenimentelor rutiere negative în care sunt implicate atelaje hipo neechipate corespunzător a crescut simţitor în ultima perioadă, astfel că poliţiştii trag un semnal de alarmă şoferilor pentru a fi mult mai atenţi în trafic pe timp de noapte. În plus, continuă campaniile în rândul căruţaşilor, în speranţa că aceştia vor înţelege pericolul la care se expun. Doar în ultimele zile, nu mai puţin de 4 incidente rutiere înregistrate pe raza judeţului Suceava au implicat vehicule cu tracţiune animală care nu erau semnalizate cum trebuie. Cel mai recent accident s-a produs când un şofer în vârstă de 79 ani, din comuna Păltinoasa, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 2E, în interiorul localităţii Capu Codrului, având direcţia de deplasare Gura Humorului către Fălticeni, datorită nepăstrării unei distanţe suficiente în mers faţă de vehiculul care se deplasa în faţa sa, nu a observat atelajul hipo condus de un bătrân în vârstă de 90 ani, din comuna Păltinoasa, acesta nefiind echipat corespunzător pentru circulaţia pe timp de noapte, iar coliziunea dintre vehicule nu a mai putut fi evitată. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a căruţaşului, care a ajuns pe patul de spital.

În acest context, pentru responsabilizarea căruţaşilor şi prevenirea unor evenimente rutiere, poliţiştii de prevenire şi poliţiştii rutieri au iniţiat mai multe acţiuni de informare şi responsabilizare a conducătorilor de atelaje hipo identificaţi pe DN 17 şi pe pe DN 2E. Zilnic, în intervalul orar 15.00 – 19.00 se acţionează cu echipaje de poliţie rutieră pentru identificarea celor care încalcă legislaţia şi sancţionarea acestora. Totodată, sunt desfăşurate şi activităţi preventive, la finele săptămânii trecute fiind montate 10 plăcuţe reflectorizante şi distribuite 15 veste reflectorizante iar peste 20 de conducători de atelaje hipo au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: