Acţiuni specifice derulate de poliţiştii suceveni pe raza judeţului

 La mijlocul săptămânii trecute, pe parcursul a două zile, Poliţia municipiului Rădăuţi a organizat o acţiune în sistem integrat pe raza de competenţă pentru asigurarea unui climat de ordine publică şi siguranţă rutieră, prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului. Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în cadrul acesteia au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 25.000 lei. De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere, toate pentru încălcarea regimului legal de viteză, şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare, dintre care: 4 pentru lipsa poliţei RCA, 3 pentru lipsă ITP şi 1 pentru folii neomologate. În plus, au fost ridicate şi 8 seturi de plăcuţe de înmatriculare.

Lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Suceava au organizat o acţiune punctuală pe raza municipiilor Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei şi oraşului Gura Humorului, pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi a comerţului ilicit. În cadrul acţiunii au fost verificate 27 de societăţi comerciale, întreprinderi individuale şi persoane fizice autorizate, fiind aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 30.000 lei.

O altă acţiune punctuală s-a derulat pe parcursul a trei zile pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală. Astfel, au fost desfăşurate 34 de controale şi aplicate 33 de amenzi în valoare de peste 54.000 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 1.190 lei, constând în îmbrăcăminte, jucării, produse electrice şi au fost ridicate în vederea expertizării alte bunuri în valoare de 4.200 lei, constând în produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii şi adulţi. Totodată, trei comercianţi, un bazarist sucevean în vârstă de 54 de ani, din municipiul reşedinţă de judeţ, o pieţară din George Enescu, în vârstă de 40 de ani, şi o femeie din municipiul Rădăuţi, în vârstă de 60 de ani, s-au ales şi cu dosare penale întocmite pe numele lor privind săvârşirea infracţiunii de „punerea în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică” ce urmează a fi soluţionate procedural.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: