Se plătesc subvenţiile europene pentru aproape 46.600 de agricultori suceveni care au depus cereri în primăvară

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Suceava informează că a început efectuarea plăţii regulare pentru beneficiarii care au depus cererea unică de plată în Campania 2019. Conform statisticilor APIA, în judeţul nostru, în primăvara acestui an, s-au depus cereri unice de plată pentru un total de 46.595 de exploataţii, cu o suprafaţă de 202.227,27 ha, în comparaţie cu anul 2018, cu 47.532 de fermieri şi o suprafaţă de 201.547,65 ha. Drepturile sunt achitate la cursurile de schimb valutar stabilite de către Banca Centrală Europeană, adică la cel de 4,7496 lei la euro, pentru plăţile finanţate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă), respectiv cel de 4,6635 lei la un euro, în cazul celor finanţate din FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală). Plăţile se fac în ordinea finalizării etapelor procedurale de analizare a dosarelor.

De precizat este că, în perioada 16 octombrie – 29 noiembrie a.c., s-a desfăşurat campania de plăţi în avans pentru fermierii care au depus cereri unice de plată în primăvara anul 2019. Aceasta după ce Comisia Europeană a decis ca în mai multe state membre, printre care şi în România, să se aplice derogări în ceea ce priveşte nivelul avansurilor pentru plăţile directe şi pentru măsurile de dezvoltare rurale legate de suprafaţă şi de animale. Astfel, a putut fi încasat un avans de până la 70%, în cazul plăţilor directe şi de 85% în cel al sprijinului acordat în cadrul măsurilor dezvoltării rurale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: