Moş Nicolae a adus ghetuţe copiilor cuminţi din zona Fălticeni

 În apropierea sărbătorii Naşterii Domnului, preoţii din Protopopiatul Fălticeni continuă activităţile cu caracter social-filantropic, pentru a veni în sprijinul celor sunt în lipsuri. De această dată, printr-un efort comun al tuturor preoţilor parohi din Protopopiatul Fălticeni, s-a reuşit achiziţionarea şi distribuirea a 70 de perechi de ghete noi, care au fost dăruite copiilor care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, majoritatea provenind de la sate, unde distanţele sunt mari şi mijloacele de transport mai rare, şi care au nevoie de încălţăminte specifică anotimpului friguros.

Obiectivul acestei campanii, intitulate „Moş Nicolae aduce ghetuţe la copiii cuminţi”, a fost atins după ce au fost distribuite cele 70 de perechi de ghetuţe, cărora li s-a adăugat şi câte un set de şosete, iar, acolo unde a fost cazul, prin purtarea de grijă a Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, copiii au primit şi îmbrăcăminte de iarnă, îndeosebi cei care sunt în familii numeroase.

O parte dintre pachete au fost predate luni, 2 decembrie a.c., la sediul Protoieriei Fălticeni, de părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, iar ceilalţi copii le vor primi de la părinţii lor duhovniceşti.

„În tradiţia creştină, Sfântul Ierarh Nicolae este cel care face daruri, iar noi, preoţii din Protopopiatul Fălticeni, am făcut daruri din toată inima copiilor care au cea mai mare nevoie. Darurile s-au concretizat în 70 de perechi de ghetuţe cu câte un set de ciorăpei. Aducem mulţumire în mod deosebit Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, care ni s-a alăturat şi a sprijinit această campanie cu daruri de haine care au fost împărţite la copiii din zona Fălticeni. Sfântul Ierarh Nicolae ne-a bucurat pe noi preoţii şi mai ales pe copii pentru că am reuşit să facem această faptă, prin a-i ajuta cu încălţări pentru a trece cu bine de sezonul rece” a concluzionat, la final, părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

Copiii care au primit daruri sunt din parohiile: Herla, Slatina, Sliştea Nouă – Dolhasca, Gulia, Leucuşeşti, Pleşeşti, Sfinţii Mucenici Mercurie şi Ecaterina şi Sfinţii Apostoli din Rădăşeni, Boura, Forăşti, Sfinţii Împăraţi – Lămăşeni, Sasca Nouă, Basarabi, Preuteşti, Sfânta Cuvioasă Parascheva – Baia, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel – Boroaia şi Pogorârea Sfântului Duh – Bogdăneşti. Activitatea s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

În luna cadourilor vor continua astfel de acţiuni de binefacere la aşezămintele sociale, cât şi la bolnavii internaţi din cadrul Spitalului Municipal din Fălticeni.

Pr. GEORGIAN ROTAR

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: