De la 1 ianuarie 2020

Indemnizaţii majorate pentru victimele ghetourilor şi lagărelor de concentrare

> Cresc, de asemenea, indemnizaţiile pentru refugiaţi, strămutaţi şi persoane supuse la muncă forţată, Casa de Pensii având în evidenţe 2.069 de beneficiari din toate aceste categorii

Începând cu 1 ianuarie 2020, persoanele care au fost deportate în ghetouri şi lagăre de concentrare din străinătate şi persoanele care au fost private de libertate în locuri de detenţie sau în lagăre de concentrare au dreptul, pentru fiecare an de deportare ori de detenţie, la o indemnizaţie lunară de 700 lei, faţă de cea de 400 lei în prezent. Anunţul este făcut de Constantin Boliacu, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava, care face cunoscut că, de la aceeaşi dată, persoanele supravieţuitoare ale „trenului morţii” vor beneficia de o indemnizaţie lunară de 700 lei, în cuantum fix, cu o creştere de 300 lei pe lună în raport cu valoarea anterioară. Persoanele care au fost refugiate, expulzate sau strămutate în altă localitate, cele care au făcut parte din detaşamentele de muncă forţată, cât şi persoanele care au fost evacuate din locuinţa pe care o deţineau vor primi o indemnizaţie de 300 lei/lună, în comparaţie cu 250 lei la acesta dată. Suma este acordată pentru fiecare an de strămutare, de muncă forţată sau de evacuare din propria locuinţă. În cazul soţului supravieţuitor celui decedat, începând cu 1 ianuarie 2020, indemnizaţia lunară este majorată de la 200 de lei la 250 lei, aceasta acordându-se în cuantum fix.

În evidenţele Casei Judeţene de Pensii Suceava se află 2.096 beneficiari din categoriile amintite ai indemnizaţiilor stabilite prin OG nr. 105 din 1999, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.189 din 2000.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: