Deputatul PSD Alexandru Rădulescu:

„Revărsarea cornului abundenţei” guvernării liberale în judeţul Suceava începe cu reducerea cu aproape 200.000 de lei a sumei alocate pentru elevii şcolilor special

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a criticat, marţi, guvernarea liberală care într-o lună a dus euro la aproape 5 lei, a crescut nivelul de îndatorare cu două miliarde de euro şi a mărit deficitul bugetar la 4,4%.

Potrivit lui Rădulescu, bilanţul unei luni de guvernare liberală demonstrează, fără dubii, neputinţă şi rea-credinţă din partea acestora, respectiv că un euro valorează aproape 5 lei, indicele RO-BOR creşte – „fapt ce duce la creşterea preţurilor şi a cuantumului ratelor românilor, nivelul de îndatorare al ţării a crescut cu aproape două miliarde de euro, cu o dobândă foarte mare, iar deficitul bugetar a ajuns la 4,4%, ceea ce poate atrage un infringement de la UE, doar dacă nu se aplică standarde diferite pentru guvernarea PSD şi guvernarea PNL, în schimbul unor servicii pe care cei din urmă s-au obligat a le face”.

„Rectificarea bugetară anunţată de Guvernul Orban contrazice mult afirmaţiile făcute de liberali în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale. Iar în ceea ce priveşte judeţul Suceava, pot spune că această rectificare marchează simbolic revărsarea cornului abundenţei peste judeţ, aşa cum promiteau liberalii suceveni. Astfel, pentru Suceava, rectificarea a fost negativă, cu minus 195.000 lei, la capitolul Drepturile Copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, care frecventează învăţământul special” a arătat Rădulescu.

Deputatul social-democrat spune că nu este o sumă mare, dar că această rectificare negativă reprezintă cu atât mai mult un gest care subliniază atitudinea guvernării liberale faţă de categoriile sociale defavorizate.

„Justificări vor fi găsite cu siguranţă. Cred că singura explicaţie viabilă ar fi că guvernul PSD a alocat foarte mulţi bani pentru aceste capitole, bani pe care guvernarea PNL nu-i poate nici măcar cheltui până la sfârşitul anului” a menţionat Alexandru Rădulescu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Acest Orban impreuna cu Iohanis au fost desemnati sa conduca tara , de stapanii straini cu interese antiromanesti , fiind indivizi dispusi la orice compromisuri , daca acestea sunt merite atunci CHIAR MERITA SA FIM DE RASUL LUMII !!!!!!!!
    Printre argumente in acest sens sunt si cheltuielile de sute de milioane de euro facute de ei din bugetul statului in aceasta luna , imediat dupa ce au luat puterea totala , pentru plata inarmarii din exterior cu armament depasit IN CONDITIILE IN CARE MAJORITATEA POPULATIEI AU VENITURI IN JUR DE 300 DE EURO , saracie , fara locuri de munca si nici o perspectiva !!!!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: