Asociaţia Red Ribbon Suceava

Campanie de informare pe teme legate de prevenirea infecţiei cu HIV

Ziua de 1 decembrie marchează, în fiecare an, lupta împotriva infecţiei HIV şi solidaritatea cu persoanele afectate de HIV/SIDA din întreaga lume.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Red Ribbon, Vasile Dorina, în mod tradiţional, UNOPA realizează, în preajma acestei zile, o campanie naţională de informare cu privire la infecţia HIV, cu ajutorul organizaţiilor membre şi colaboratoare. Mesajul campaniei din acest an este cel propus de UNAIDS „Comunităţile fac diferenţa”, o importantă oportunitate pentru a recunoaşte rolul esenţial pe care comunităţile l-au avut şi continuă să îl aibă în lupta împotriva SIDA la nivel internaţional, naţional sau local. Vorbim în România atât de comunităţi, în sensul de cetăţeni ai unei localităţi, dar şi de comunităţi în sensul de grupuri de persoane, activişti, pacienţi, medici, organizaţii care au dus mai departe lupta împotriva HIV/SIDA.

Campania „Comunităţile fac diferenţa” desfăşurată de Asociaţia Red Ribbon în judeţul nostru cuprinde următoarele activităţi: > campanie de informare în şcolile din judeţ, cu teme legate de prevenirea infecţiei cu HIV în rândul tinerilor; > campanie de informare stradală care constă în distribuirea de materiale informative pe tematică HIV, invitaţie la testare, mesaje de prevenire şi alte evenimente publice. Voluntarii prezenţi la activitate oferă informaţii suplimentare celor care solicită acest lucru; > dezbaterea situaţiei HIV/ SIDA la nivelul judeţului în colaborare cu DSP Suceava cu invitaţi din cadrul Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, care va avea loc miercuri, 4 decembrie a.c., de la ora 10, în sala de şedinţe a DSP Suceava.

Sursa arată că mesajele campaniei din acest an se concentrează pe promovarea testării HIV ca mijloc principal de prevenire şi control al infecţiei cu HIV.

A-ţi cunoaşte statutul HIV este primul pas spre tratament, prevenire şi acces la servicii de suport. Datorită progreselor privind medicamentele anti HIV, dacă virusul este descoperit suficient de devreme, nu va avea aproape niciun impact asupra vieţii zilnice, poţi avea o stare de sănătate bună şi poţi deveni nedetectabil, prevenind astfel transmiterea virusului, menţionează Vasile Dorina.

Testarea HIV în România este gratuită, dacă se solicită testul HIV la Direcţia de Sănătate Publică din fiecare judeţ.

Conform datelor de la nivelul Compartimentului de Monitorizare a Infecţiei HIV/SIDA de la nivelul INBI Matei Balş, în România trăiau, la 30 iunie a.c., 15999 persoane infectate cu HIV, iar în primele 6 luni ale anului s-au diagnosticat cu HIV/SIDA 315 persoane, mai arată sursa citată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: