A fost semnat contractul pentru reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale „Ion Irimescu” din Fălticeni

Primarul municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman, a semnat, în data 29 noiembrie, contractul de lucrări pentru o nouă investiţie în infrastructura şcolară din municipiul Fălticeni. Este vorba despre proiectul de Reabilitare şi modernizare a clădirii în care funcţionează Şcoala Gimnazială “Ion Irimescu”.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Fălticeni, lucrările vor avea o durată de 12 luni şi vor fi realizate de societatea Iuli-Miha SRL, din Dolheşti, judeţul Suceava.

Sursa mai arată că finanţarea proiectului, în valoare de 2.558.500 de lei (inclusiv TVA), este asigurată din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, gestionat de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în perioada următoare.

Intervenţiile care vor fi realizate prin proiect urmăresc repararea, amenajarea şi modernizarea clădirii: săli de clasă şi cabinete, holuri, grupuri sanitare, acoperiş, instalaţiile de iluminat, alimentarea cu apă, energie termică.

Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” este una dintre cele mai vechi din Fălticeni, cu 146 de ani de existenţă. Încă de la inaugurare, în anul 1897, clădirea a avut doar destinaţie de şcoală.

„În pragul sărbătorilor de iarnă, venim cu o veste bună pentru cadrele didactice şi cei peste 700 de elevi care îşi desfăşoară activitatea la această şcoală. Reuşim astăzi să demarăm un proiect aşteptat de mult timp la Şcoala 2 (şcoala de la piaţă, cum este cunoscută de toţi fălticenenii). Vom reabilita şi moderniza clădirea unei şcoli cu o istorie îndelungată, care a dat acestor locuri şi ţării oameni valoroşi, cum ar fi scriitorul Mihail Sadoveanu şi academicienii Petre Jitariu şi Mihai Băcescu. Peste un an, la finalizarea lucrărilor vom avea încă o unitate de învăţământ care va oferi condiţii de studiu în conformitate cu cerinţele actuale,” a declarat prof. Gheorghe Cătălin Coman.

Sursa citată mai menţionează că la Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” Primăria Fălticeni are în derulare încă un proiect. Este vorba despre construirea unei cantine, pentru elevii care studiază în sistemul Step-by-step, un proiect pilot pentru municipiul Fălticeni, finanţat exclusiv din bugetul local. Investiţia are o valoare de peste 1,1 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: