Simpozion închinat Zilei Naţionale a României şi Sf. Apostol Andrei

Sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale şi cu binecuvântarea ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din Suceava, în colaborare cu ISJ Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare”, Mănăstirea Dragomirna, Asociaţia şcolară suceveană pentru Educaţie şi Dezvoltare etc. au organizat în data de 28 noiembrie 2019 un simpozion închinat zilei de 1 Decembrie şi Sf. Apostol Andrei, Ocrotitorul României.

Evenimentul a avut loc în sala de festivităţi a Colegiului „Petru Muşat”, prezentând spectatorilor un program bogat, cu subiecte interesante, care au antrenat un număr mare de elevi şi profesori din universitate, şcoli gimnaziale şi licee sucevene.

Invitatul de onoare al acestui popas cultural a fost PS Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, care a rostit cuvântul de binecuvântare.

Interpretări muzicale susţinute de coruri şi grupuri vocale cu un repertoriu divers, recitări, scenete, momente Power Point şi prelegerile susţinute de conferenţiar univ. dr. Carmen Balan şi stavrofora Maria Gherghina au întregit atmosfera de înaltă sărbătoare culturală.

Expoziţia de reproduceri din manuscrisele miniate, create în şcoala de la Dragomirna sub titlul „Mitropolit Anastasie Crimca – Portret de ctitor”, s-a bucurat de un real succes în rândul vizitatorilor. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: