Prima probă de ipocrizie

Alegerile prezidenţiale au fost câştigate, fără echivoc, de Klaus Werner Iohannis – candidatul propus de PNL. Parlamentarii liberali, susţinătorii acestuia, au evidenţiat că la această reuşită au contribuit în număr mare tinerii, elevii şi studenţii români.

Probabil că demersurile guvernării social-democrate referitoare la această categorie de vârstă (creşterea cuantumului alocaţiilor, burselor, dezvoltarea unor programe de susţinere financiară: „Investeşte în tine”, gratuităţi pentru transport public etc.), nu sunt relevante din perspectiva alegerii preşedintelui României.

Nu vreau să cred că opţiunea exprimată de tinerii României a fost influenţată doar de campanii mai mult sau mai puţin oneste pe reţelele de socializare şi îmi exprim convingerea că decizia a fost luată în urma unor analize personale, obiective şi raţionale

De aceea aş vrea să supun raţionamentului tinerilor următoarea situaţie: ieri, în şedinţa de plen a Senatului, a fost dezbătut un proiect legislativ (PLX193/2019) referitor la creşterea cuantumului burselor acordate în învăţământul profesional de la 200, la 300 de lei începând cu 1 ianuarie 2020 şi apoi cu câte 150 de lei de la începutul fiecărui an, până la nivelul de 950 de lei. Este o iniţiativă lăudabilă ce aparţine unor parlamentari liberali, inclusiv doamnei Raluca Turcan. Acest proiect a fost adoptat tacit în aprilie 2019, în Camera Deputaţilor. Din păcate, în Senat, chiar iniţiatorii, senatorii PNL (inclusiv senatorul liberal sucevean) nu şi-au votat propriul proiect legislativ. Deşi cei 62 de senatori PSD au votat pentru, proiectul nu a fost adoptat din lipsă de voturi, astfel bursele elevilor din învăţământul profesional nu mai cresc.

Este încă o dovadă a ipocriziei parlamentarilor liberali, care din păcate, va fi urmată în curând de multe alte astfel de dovezi. (Deputat ALEXANDRU RĂDULESCU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: