„Noi, în judeţul Suceava, preţuim pe cei din diaspora şi nu acceptăm un asemenea comportament”

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, joi, că este siderat de faptul că şeful ISC Vrancea, Cristian Prescorniţoiu, care a avut un limbaj necivilizat şi suburban faţă de diaspora a fost detaşat la Suceava.

„Este de neacceptat ca judeţul Suceava, care are foarte mulţi locuitori plecaţi la muncă în străinătate, să fie gazdă pentru un funcţionar public din judeţul Vrancea care a înjurat diaspora”, a spus Ioan Bălan.

El a amintit că diaspora suceveană este apreciată atât de autorităţi, cât şi de locuitori care, fiecare, are o rudă sau o cunoştinţă plecată la muncă în străinătate şi a amintit că în judeţul Suceava diaspora are dedicată luna august.

„Am primit numeroase mesaje de la cei din diaspora care sunt, pe bună dreptate, indignaţi că judeţul Suceava a ajuns un fel de batalion disciplinar pentru cei cu apucături de tip Bădălău”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul sucevean a menţionat că cere ministrului de resort să reanalizeze cercetarea declanşată conform Codului de conduită şi Statutului funcţionarilor publici şi să revadă dacă soluţia în acest caz, de detaşare în judeţul Suceava a acestui funcţionar public, este cea care se impunea.

„În judeţul în care diaspora este respectată nu cred că este cazul să fie detaşat un funcţionar care înjură diaspora, pe cei care au plecat la muncă în străinătate de «prea binele» pe care l-au adus guvernările PSD”, a spus Ioan Bălan.

Şeful ISC Vrancea, Cristian Prescorniţoiu, a ieşit în evidenţă în vara anului 2018, atunci când a făcut referiri jignitoare la cetăţenii români care muncesc în străinătate. Prescorniţoiu i-a jignit pe românii din diaspora, numindu-i „hoţi, curve şi cerşetori” şi susţinând că pentru mitingul din 10 august aceştia ar trebui întâmpinaţi cu „şocuri electrice”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: