Bucurie înfrigurată

Un simpatizant mai exuberant al noilor autorităţi venite la putere prin căderea guvernului pesedist, găsea un semn ceresc în minunata zi pe care bunul Dumnezeu le-a hărăzit-o românilor de ziua lor naţională. Zi însorită, luminoasă pe de-a-ntregul, în care ai fi putut vedea Cernăuţiul de pe Rarău, aşa, ca să fie în ciuda actualului stăpânitor, şi fostul superb oraş românesc părtaş la sărbătoarea ţării la o sută şi ceva de ani de la făptuirea României Mari.

O zi superbă, în care, de la cel cu ţâţa-n gură pân’ la cel cu barba sură, toţi am fost cu ochii mari, larg încăpători de lumină, la cum arată ţara, la cum ne arată politicienii – că până la a fi iarăşi aleşi mai este –, şefii din târg şi cei de-acasă, vecinii, neamurile ş.a.m.d., dintr-odată altfel. Altfel în bine, de parcă Dumnezeu, soarele său, ne luminau şi mintea, şi sufletul, făcându-ne mai îngăduitori, mai dispuşi să-l privim cu simpatie pe celălalt.

Aşadar, cam aşa pare a fi văzut şi înţeles lucrurile liberalul nostru, căruia nu i-a fost deloc greu să împingă gândul mai departe şi să-şi închipuie că în ziua aceasta magică clopotele au sunat la fel în sufletele tuturor românilor. Numai că aşa cum Dumnezeu nu ne-a dat niciodată totul şi de data aceasta ceva ne-a lipsit, ca să nu fie perfect. A lipsit, în ciuda căldurii care ar fi trebuit să se degaje din frumosul zilei, ne-a lipsit tocmai căldura.

A fost frig, încât am tremurat vârtos de bucurie acolo, pe străzile pe unde ne-a purtat sărbătoarea.

Aşa că-i putem zice entuziastului nostru că ai lui n-au fost în stare să ne dea şi căldură de 1 Decembrie. Ne-am bucurat noi în frig, toţi laolaltă, fără a fi fost avantajat careva, măcar de Ziua Naţională fiind trataţi cu adevărat demnitarii cu bucurie înfrigurată.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI