6 decembrie

Ziua Şcolii „Bogdan Vodă” Rădăuţi

În perioada 2-6 decembrie, la Şcoala Gimnazială “Bogdan Vodă” Rădăuţi se vor desfăşura mai multe manifestări cultural-artistice şi educative dedicate celor 40 de ani de existenţă. În această perioadă, elevii vor fi angrenaţi în ateliere de creaţie literară, plastică şi muzicală, se vor purta discuţii cu foste cadre didactice despre istoria şcolii, vor avea loc întâlniri cu oameni de cultură şi artă din municipiu, cu absolvenţi ai acestei şcoli.

Nu au fost uitaţi directorii, profesorii şi învăţătorii care nu mai sunt printre noi, urmând să fie comemoraţi cu ocazia unei slujbe de pomenire (Gheorghe Colban – director, Dorica Miler – director, Elena Petroaia – director, prof. Oltea Aconstantinese, Domnica Dranca, înv. Răduţa Vasilovschi, Silvia Simionesi, Dana Isopescu, Nicoleta Cîrdeiu, Eufrosina Gavrilovici, Ileana Azamfirei, Domnica Platec).

Activităţile desfăşurate în săptămâna „Şcoala altfel” se vor încheia vineri, 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, zi cu semnificaţie deosebită, împlinindu-se 40 de ani de existenţă şi 20 de ani de la botezarea şcolii cu numele „Bogdan Vodă” de către ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Tot ÎPS Pimen a sfinţit statuia „Bogdan Vodă” pe data de 6 decembrie 2014.

Va fi un moment festiv la Casa de Cultură a municipiului Rădăuţi, cu un spectacol de cântec, dans şi poezie oferit de elevii şcolii, printre invitaţi numărându-se reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, foşti elevi şi foste cadre didactice, părinţi, bunici.

În „galeria de artă” a unităţii, respectiv holul din intrarea principală, vor fi expuse valorile acumulate de-a lungul anilor, studiile monografice, revistele premiate la nivel judeţean şi naţional, proiectele europene şi rezultatele remarcabile obţinute de elevi, precum şi expoziţii de carte de istorie şi tablouri pictate de foşti şi actuali profesori.

Competiţiile sportive vor avea loc în sala de sport şi pe terenurile de sport ale şcolii, elevii disputându-şi premiile oferite cu ocazia sărbătoririi zilei şcolii.

Diverse proiecte educative vor mai fi derulate în săptămâna „Şcoala altfel”, acestea promovând educaţia pentru sănătate, pentru mediu, educaţia antreprenorială, financiară, juridică, educaţia rutieră, educaţia de prevenire a abuzurilor etc.

Este de remarcat revista şcolii, „Generaţii”, care a obţinut, din anul 2010, premii la nivel judeţean şi naţional, care adună în paginile ei creaţii literare, informaţii despre evenimentele din viaţa şcolii, fiind „loc de întâlnire” pentru gândurile elevilor de azi, ale absolvenţilor care acum sunt elevi, studenţi, părinţi, profesori.

Sunt de subliniat şi studiile monografice, site-ul şcolii, pliantul, bustul lui Bogdan Vodă (o realizare de excepţie la nivelul comunităţii rădăuţene), proiectele europene „Acces la succes”, „Educaţie prin şah”, „Eco-şcoala”, „British Council – Advantage member”, „Erasmus Plus” (De la sacru la cotidian) etc.

Rezultatele de la evaluările naţionale, olimpiadele şi concursurile şcolare la nivel judeţean, naţional sau internaţional au confirmat, de-a lungul celor 40 de ani, că Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuţi este mereu în topul şcolilor de prestigiu, dar, fără echipă, fără sprijinul colectivului, fără colegi cu autoritate de expertiză, nu poate exista eficacitate.

Directorul, prin „puterea exemplului” şi „autoritate de expertiză”, trebuie să fie un purtător de valori, să genereze şi să susţină mereu cultura unităţii şcolare. Sărbătorind cei 40 de ani de existenţă a şcolii, se sărbătoreşte de fapt munca asiduă, de zi cu zi, şi omul care se face mândru că a fost elev sau dascăl sau părinte al acestei şcoli.

Directorul şcolii, prof. Petru Nicuţă, îşi exprimă aprecierea şi preţuirea la adresa cadrelor didactice, a elevilor şi a părinţilor pentru toate lucrurile frumoase realizate împreună: „Îi felicit din toată inima mea pe elevii, cadrele didactice şi părinţii care contribuie la menţinerea unităţii şcolare la cele mai înalte cote ale educaţiei. La mulţi ani!”. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: