Actriţa Adele Haenel a depus plângere contra regizorului Christophe Ruggia, pentru hărţuire sexuală

Actriţa franceză Adele Haenel, cunoscută din pelicula premiată la Cannes „Portrait de la jeune fille en feu/ Portrait of a Lady on Fire”, a depus plângere contra regizorului Christophe Ruggia, pe care l-a acuzat că a hărţuit-o sexual încă de la vârsta de 13 ani, potrivit The Wrap.

Avocaţii actriţei au anunţat, marţi, că Haenel, chemată la o audiere în acest caz, a decis să depună plângere, „considerând că este responsabilitatea sa de reclamant şi de personalitate publică, având în vedere gravitatea faptelor denunţate şi consecinţele”.

La începutul lunii noiembrie, Haenel a declarat că în timpul filmărilor pentru pelicula „The Devils”, din 2002, Ruggia ar fi început să îi facă avansuri în mod repetat, inclusiv să o atingă şi să o sărute. După ce pelicula a fost lansată şi a început să meargă în turnee de promovare, Ruggia ar fi continuat să îi facă avansuri actriţei, creând un mediu „de agresiune sexuală permanentă”. Toate aceste incidente ar fi avut loc până când actriţa a împlinit 15 ani.

Ruggia, care între timp a fost eliminat din Societatea Realizatorilor de Film din Franţa, a negat acuzaţiile, caracterizându-le drept defăimătoare.

După mărturisirile lui Haenel, Parchetul din Paris a deschis o anchetă pentru „agresiuni sexuale” asupra unei minore cu vârsta sub 15 ani săvârşite de „o persoană cu autoritate” şi pentru „hărţuire sexuală”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: