Premierul Ludovic Orban:

„Ne-au lăsat ăştia un buget făcut praf !”

Premierul Ludovic Orban a declarat, ieri, despre lipsurile de la buget, că „ne-au lăsat ăştia un buget făcut praf”, referindu-se la PSD. De asemenea, preşedintele PSD Viorica Dăncilă a folosit, într-o conferinţă de presă, cuvântul „ăştia” la adresa românilor din străinătate.

„Suntem în analize, evident facem continuu evaluarea (bugetului – n.r.). Ne-au lăsat ăştia un buget făcut praf, găurit, cu un nivel de colectare a veniturilor mult sub nivelul care fusese prognozat în Legea bugetului de stat. Este extrem de dificil de făcut această rectificare dar v-am dat câteva linii directe” a spus premierul Ludovic Orban, luni, chestionat despre lipsurile existente la bugetul de stat.

Premierul a spus că vor exista tăieri „din cheltuielile nenecesare, cheltuielile care nu pot fi efectuate. (…) Când o să vedeţi ordonanţa de urgenţă le veţi vedea”.

Întrebat dacă vor fi luaţi bani de la investiţii, Ludovic Orban a afirmat că nu s-a luat încă o decizie şi că nu poate spune, încă, forma finală a ordonanţei de urgenţă pe care o are în vedere.

Chestionat de reporteri dacă urma să meargă în cursul zilei de ieri la Cotroceni, la preşedintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban a declarat că merge la Palatul Cotroceni „de fiecare dată când este cazul, când sunt invitat, când avem diferite discuţii şi întâlniri, de fiecare dată”.

„Între mine că prim-ministru şi preşedintele României, între guvernul pe care îl conduc şi preşedinte este – în sfârşit – o relaţie de dialog, de cooperare loială, de parteneriat în care ne coordonăm toate acţiunile, toate deciziile şi toate politicile publice în beneficiul cetăţeanului român” a mai spus liderul PNL, despre o eventuală discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: