Klaus Iohannis câştigă alegerile în judeţul Suceava cu 61,38%

> Candidatul PNL a obţinut victoria în 93 de localităţi, inclusiv în toate municipiile

Preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, duminică seara, că preşedintele Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale în judeţ cu 61,38% din voturi.

În judeţul Suceava, Viorica Dăncilă a obţinut 38,62% din voturi.

Potrivit numărătorii PNL Suceava transmise conducerii centrale, ca număr de voturi, Klaus Iohannis a fost votat de 163.283 de suceveni, iar Viorica Dăncilă de 102.729 alegători din judeţul Suceava.

Preşedintele Gheorghe Flutur a subliniat că, faţă de primul tur de scrutin, Klaus Iohannis a câştigat un plus de peste 61.000 de voturi.

El a declarat că Klaus Iohannis a câştigat în 93 de localităţi din judeţul nostru, inclusiv toate municipiile, iar PSD în 21 de localităţi, între care un singur oraş, Solca, cu un singur vot în plus, respectiv 444 de voturi pentru Klaus Iohannis şi 445 pentru Viorica Dăncilă.

„Printre marile surprize este câştigarea municipiului Fălticeni cu 53,16%. O surpriză foarte mare”.

Flutur a spus că „o figură foarte bună” a făcut şi municipiul Suceava, cu 64,99% pentru Klaus Iohannis.

„E un progres mare faţă de primul tur, dacă ne gândim, şi scorul pe măsură” a spus preşedintele PNL Suceava.

El a arătat că urmăreşte şi scorurile obţinute de Klaus Iohannis în Ardeal, unde la Sibiu a fost votat de 85% dintre alegători şi de 82% la Cluj.

„Îi felicit pe colegii noştri. Noi am lucrat în alte condiţii decât ei aici, în zona noastră. Nu se pot compara lucrurile, întrucât, trebuie să recunoaştem, judeţele care au avut un procent mare USR în primul tur au avut un avantaj mare pentru Klaus Iohannis acum. Noi nu am avut USR, am avut un PSD relativ puternic. Cred că ne-am făcut datoria şi suntem la un scor absolut onorabil pentru care le mulţumesc sucevenilor” a declarat Gheorghe Flutur.

El a spus că acest rezultat este şi o oglindă pentru alegerile locale, despre cum trebuie PNL să se pregătească pentru acestea.

„Trebuie lucrurile luate foarte în serios, bucată cu bucată. Să câştigi în 93 de localităţi este o chestiune uriaşă. Muncă enormă şi convingerea oamenilor. Am depăşit de foarte multe ori poarta primarilor. Acolo unde am avut primarii noştri am mers cot la cot cu ei, dar s-a dovedit că noi putem să facem procente nu doar în cele 46 de localităţi cu primari PNL. Ne-am dus mai mult decât dublu” a spus Gheorghe Flutur. (N.B.)

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI