Cei mai buni sportivi ai anului, între care mai mulţi suceveni, au fost premiaţi la Gala Canotajului Românesc

> CSM Suceava şi Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni au primit diplome de excelenţă

Cei mai buni canotori ai anului, printre care şi sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor, au fost premiaţi în cadrul Galei Canotajului Românesc 2019.

Decernarea premiilor a încununat rezultatele excepţionale ale tinerilor la competiţiile internaţionale din acest an. Federaţia Română de Canotaj are cel mai de succes lot de sportivi al României, aceştia câştigând în 2019 peste 30 de medalii: 13 de aur, 9 de argint şi 8 de bronz. În plus, 7 echipaje vor reprezenta România la JO 2020 de la Tokyo.

La evenimentul găzduit de Phoenicia Grand Hotel din Bucureşti au participat Mihai Covaliu, Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, iar Elisabeta Lipă, Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, a ţinut un discurs prin care a trecut în revistă performanţele remarcabile obţinute de Federaţia Română de Canotaj în acest an şi a menţionat faptul că Federaţia a primit, în sfârşit, a doua garnitură de bărci necesară participării la Jocurile Olimpice de anul viitor. Astfel, canotorii români vor putea evolua la Tokyo cu echipamentul necesar, fapt ce era nesigur în vara acestui an.

La Gala Canotajului Românesc au participat peste 200 de persoane, printre care antrenori, parteneri, sportivi, oficiali şi membri ai staffului Lotului Român de Canotaj.

La categoria Juniori, cei doi sportivi premiaţi au fost Florin Arteni Fântânariu şi Alexandru Gherasim, precum şi antrenorul Malis Cristian.

Tot doi sportivi au fost premiaţi şi la categoria Tineret. Este vorba despre Florin Sorin Lehaci şi Dumitru Alexandru Ciobâcă.

Antrenorul Antonio Colamonici a primit trofeul pentru rezultatele excepţionale obţinute de seniori şi sportivii de la categoria Tineret U23.

A urmat apoi categoria Seniori, categorie în cadrul căreia au primit trofee 6 sportivi. Este vorba despre Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, membrii echipajului masculin de patru rame fără cârmaci al României, care au obţinut medalia de argint la Campionatele Mondiale de Canotaj 2019 de la Linz Ottensheim (Austria). Simona Geanina Radiş şi Ancuţa Nicoleta Bodnar au fost desemnate cele mai bune sportive ale anului pentru performanţa de a obţine medalia de argint din barca de dublu vâsle feminin la Campionatele Mondiale.

În cadrul Galei Canotajului Românesc s-au acordat şi menţiuni speciale antrenorilor şi cluburilor sportive, iar cei ce au primit diplome de excelenţă sunt: CS Dinamo Bucureşti, CSA Steaua Bucureşti, CSM Suceava, CSS Triumf Bucureşti, CSS Orşova, CS Botoşani, Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, LPS “Nicolae Rotaru” Constanţa, CSS Bega Timişoara, CSN Snagov, CSN Orşova şi INCS Bucureşti.

Tot în cadrul acestei gale s-au acordat distincţii speciale şi sponsorilor Herbalife, Negro 2000 şi Construcţii Erbaşu, dar şi tuturor susţinătorilor Federaţiei Române de Canotaj din anul 2019, Tuborg, Caroli, La Fântâna şi Crama Gîrboiu.

Şapte echipaje vor concura la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Sportivii vor pleca în curând în Italia pentru a începe cantonamentul de pregătire pentru Jocurile Olimpice. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: