Conform prefectului de Suceava

Toate secţiile de votare sunt pregătite pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale

> Cei 824 de operatori şi informaticieni încă nu au fost plătiţi

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat ieri, în conferinţă de presă, că toate secţiile de votare din judeţ sunt pregătite pentru desfăşurarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale şi că sunt pregătite şi materialele necesare.

Ea a arătat că a existat o problemă în primul tur de scrutin  cu căldura la secţia nr. 81, dar că aceasta a fost soluţionată.

Potrivit prefectului, suma pentru organizarea alegerilor în judeţul Suceava este de 8,14 milioane de lei, din care 7,6 milioane de lei pentru cheltuieli de personal.

Adomnicăi a spus că au fost făcute plăţi de 2,6 milioane de lei către preşedinţii şi membrii birourilor secţiilor de votare şi că după cel de-al doilea tur de scrutin vor fi făcute plăţile în întregime.

Ea a explicat că a existat o situaţie adusă în atenţia publicului privind plata în primul tur de scrutin a membrilor birourilor secţiilor de votare şi a spus că ei vor fi plătiţi în baza numărului de zile pe care le-au petrecut ca membri în aceste birouri ale secţiilor de votare, dar nu mai mult de 5 zile, aceste pontaje urmând să fie corelate şi cu procesele-verbale de constituire a birourilor secţiilor de votare.

Adomnicăi a spus că unii membri ai secţiilor de votare au fost numiţi cu o zi  sau  două înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale şi că nu pot fi plătiţi pentru zilele în care nu au făcut parte din aceste structuri. În această situaţie sunt 591 de persoane şi nu pot fi plătite mai mult de 3 zile, cea mai mare parte a lor fiind reprezentanţi ai Dreptei Liberale.

Ea a atras atenţia însă că nu au fost plătiţi cei 824 de operatori şi informaticieni din secţiile de votare, deoarece reglementarea prevede ca plata să fie făcută după ce pontajul AEP local este avizat de AEP central.

Prefectul şi-a exprimat încrederea că în 25 noiembrie vor fi făcute toate plăţile către cei care au fost implicaţi în procesul electoral. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: