Handbal feminin

Suceveanca Anca Polocoşer are şansa să joace pentru naţionala României la Campionatul Mondial

Suceveanca Anca Polocoşer are şansa să joace pentru naţionala României la Campionatul Mondial de handbal feminin, care se va derula în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie, în Japonia. Anca Polocoşer este legitimată la Minaur Baia Mare, are 22 de ani şi joacă inter stânga. Suceveanca a urcat în avionul de Tokyo pe ultima sută de metri şi asta ca urmare a faptului că jucătoarele care evoluează la Corona Braşov sunt suspectate de tratament cu laseroterapie intravenoasă, metodă interzisă de instituţiile antidoping.

Anca Georgiana Polocoşer a ajuns la gruparea băimăreană în urma unui transfer de la CSM Roman, grupare care s-a retras anul trecut din campionatul Ligii Naţionale. Handbalista originară din Suceava a mai evoluat în Baia Mare pentru echipa de junioare a Clubului Sportiv Şcolar Nr. 2, iar la nivel de senioare a jucat pentru CSM Cetate Deva, Dinamo Bucureşti şi CSM Roman.

Anca a început handbalul la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, din Suceava, cu antrenorul Gheorghe Gheorghiu, şi a evoluat la echipa Clubului Sportiv Şcolar Suceava. La 12 ani, handbalista suceveană a plecat la CSŞ 2 Baia Mare, un an mai târziu fiind convocată pentru prima dată la naţionala de junioare a României.

O prezenţă obişnuită a loturilor naţionale, Anca Polocoşer a făcut parte din naţionala de tineret (Under 20) a României, cu care a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial din Rusia în 2016, o generaţie din care au făcut parte, printre altele, Yulia Dumanska, Cristina Laslo, Andreea Taivan şi Lorena Ostase. În urma acestei performanţe, Anca a fost desemnată la finele anului 2016 cea mai bună sportivă din judeţul Maramureş în clasamentul realizat de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret. La junioare, Anca a ratat un Campionat Mondial din cauza unei accidentări la genunchi. Se întâmpla în 2014, an în care România a câştigat medalia de aur.

Anca Polocoşer a mai fost nominalizată în lotul lărgit de 28 de jucătoare al naţionalei de senioare a României, care a participat la turneul final al Campionatului European din Franţa din 2018, dar în final nu a mai prins lotul restrâns.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: