Noi aparate medicale donate de preoţii din Protoieria Fălticeni

Preoţii din Protopopiatul Fălticeni organizează lunar acţiuni filantropice de sprijin şi ajutorare pentru persoanele din toate categoriile sociale, dintre cei aflaţi în dificultăţi financiare din diferite localităţi, dar şi pentru semenii suferinzi aflaţi pe patul de spital. De fiecare dată au răspuns afirmativ şi s-au unit când a venit vorba de nevoile semenilor, mai ales când este vorba de cei neputincioşi sau insensibili la boală şi durere.

Ca în fiecare an, în această perioadă a postului Naşterii Domnului s-a reuşit o nouă donare de aparate medicale din partea preoţilor  pentru completarea şi facilitarea actului medical din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni. De această dată au fost donate două monitoare de funcţii vitale de tip CMS 8000 de ultimă generaţie, ce vor fi folosite în cadrul secţiilor de chirurgie şi medicină internă. Valoarea lor totală se ridică la 9200 lei şi a fost suportată  integral de preoţii din Protoieria Fălticeni. Activitatea s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Prea-sfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor,  aparatele medicale adăugându-se celorlalte donate secţiilor din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni de preoţii din protopopiat  de-a lungul a 4 ani de frumoasă colaborare între cele două instituţii, pentru a oferi cele mai bune condiţii pentru însănătoşirea celor bolnavi.

Predarea s-a făcut luni, 18 noiembrie a.c., la Spitalul Fălticeni, într-un cadru festiv, în prezenţa dr. Dorin Vîlceanu, dr. Stelică Constantin, iar din partea Protoieriei, a părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu, alături de preoţi şi cadre medicale.

Medicul Stelică Constantin, şeful Secţiei de Medicină Internă,  a mulţumit tuturor preoţilor participanţi la această frumoasă activitate, remarcând că aparatele sunt foarte necesare în cadrul activităţii spitaliceşti, totodată remarcând „că şi celelalte aparate pe care le-aţi donat către spitalul nostru dau randamentul dorit, printre care şi  EKG-ul donat acum 2 ani şi care se află în Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Fălticeni. Toate donaţiile pe care le faceţi pentru noi sunt o binecuvântare pentru cadrele medicale, dar şi pentru pacienţii acestui spital, mai ales pentru că vin din partea Bisericii”.

La final, părintele protoiereu a mulţumit cadrelor medicale prezente, dar şi a preoţilor, „prin care ne exprimăm bucuria de a veni în sprijinul celor bolnavi şi vă asigurăm că astfel de fapte vor continua şi în viitor. Acest dar îl oferim din inimă şi cu multă dragoste creştină, în numele Bisericii, al preoţilor şi al credincioşilor. Mulţumim pe această cale şi dlui dr. manager Vlad Alexandru Morariu pentru frumoasa colaborare dintre cele două instituţii şi pentru că ne ajută în demersul nostru de face astfel de activităţi menite să ajute pe cei în suferinţă”.

 Pr. GEORGIAN ROTAR

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: