>Până în februarie 2009, micuţii erau îngrijiţi şi educaţi în şase apartamente de la parterul unor blocuri din cartier > „Astăzi trebuia să avem o grădiniţă nouă la Şcoala Gimnazială Nr. 9, dar s-au opus tocmai cadrele didactice” a precizat primarul Ion Lungu
Grădiniţa cu Program Normal de pe strada Slătioarei din cartierul Obcini al municipiului Suceava va intra în lucrări de extindere şi modernizare. Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu, potrivit căruia imobilul funcţionează cu şapte săli de clasă, respectiv cu şapte grupe de micuţi în prima parte a zilei, cât şi cu alte cinci grupe, după-amiază. Astfel, în urma amenajării unei mansarde, capacitatea unităţii preşcolare va fi mărită cu încă trei grupe de 80 copii, de această dată în regim de program prelungit.
„Având în vedere cererea mare de locuri în grădiniţe în acest cartier, lucrăm la proiect, deja fiind aduse solicitările pentru suplimentarea bugetului, expertiză, studiu geotehnic şi studiu de fezabilitate. Vrem să le facem anul acesta, astfel încât din primăvară să trecem la treabă, să mărim capacitatea acestei grădiniţe” a punctat ocupantul fotoliului administrativ din Areni.
Grădiniţa cu Program Normal de pe strada Slătioarei a fost inaugurată în 2009, respectiv cu peste un deceniu în urmă. Ion Lungu preciza atunci că noua clădire este materializarea unui vis al părinţilor din Obcini, până la data în cauză micuţii fiind îngrijiţi şi educaţi în şase apartamente de la parterul unor blocuri din cartier. Constructorul a fost firma suceveană Civica Group, investiţia ridicându-se la 1,62 milioane lei, 920.000 de lei, fiind contribuţia locală, iar diferenţa au fost fonduri alocate de Guvern. La momentul dării în folosinţă, în noua grădiniţă erau educaţi, în două schimburi, 300 de copii.
De precizat este că în ianuarie 2017 Consiliul Local Suceava a respins proiectul de construire a unei grădiniţe cu program prelungit în parcul Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” din cartierul Obcini. La şedinţa deliberativului au asistat cadre didactice şi elevi, care s-au pronunţat împotriva proiectului pe motiv că spaţiul verde al unităţii şcolare va fi distrus. Aleşii locali ai PSD au votat „împotrivă”, propunând amplasarea grădiniţei pe alte terenuri, respectiv în preajma Bisericii „Sf. Mina” sau pe locul de joacă de pe strada Staţiunii. În calcul a fost luată inclusiv o suprafaţă de la Oficiul de Ameliorare şi Reproducţie Zootehnică (OARZ) din imediata apropiere a Grădiniţei cu Program Prelungit de pe strada Slătioarei, însă primarul Ion Lungu a spus că această din urmă suprafaţă este mică şi cu acces dificil. „Astăzi, trebuia să avem o grădiniţă nouă cu program prelungit în cartierul Obcini, la Şcoala Gimnazială Nr. 9. Din păcate, din cauza unor orgolii, manipulări, s-au opus tocmai cadrele didactice, de parcă am fi făcut o crâşmă acolo. La şcolile nr. 1, nr. 6, nr. 7 ne-au primit să facem grădiniţe, iar la Şcoala nr. 9, nu” a explicat Ion Lungu.
Comentarii