Gheorghe Flutur anunţă că la SJU Suceava se va construi o nouă clădire cu trei etaje pentru Secţia de Oncologie

> Aceasta va avea minim 50 de paturi, 12 minigarsoniere pentru pacienţii veniţi la tratament, ambulatoriu propriu şi compartiment de îngrijiri paliative

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, miercuri, în conferinţă de presă comună cu managerul Spitalului Judeţean Suceava, ec. Vasile Rîmbu, că urmează să fie început studiul de fezabilitate pentru o secţie nouă de oncologie a Spitalului Judeţean Suceava.

El a arătat că este vorba de o clădire nouă, de un corp nou, cu parter şi cu trei etaje, ce se va ridica în curtea vechiului spital.

Flutur a spus că noua secţie va avea minim 50 de paturi, camere cu unu, două sau trei paturi şi cu toalete pentru fiecare cameră.

El a menţionat că în clădire va funcţiona şi un compartiment de îngrijiri paliative cu zece paturi.

„Este, din păcate, mare nevoie de aşa ceva” a spus Flutur, care a menţionat că Secţia de Îngrijiri Paliative nu face faţă solicitărilor.

Potrivit preşedintelui Flutur,  va fi amenajat un ambulatoriu propriu modern, în condiţiile în care, anual, adresabilitatea este de 20.000 de pacienţi, iar, anual, numărul noilor cazuri oncologice în judeţul Suceava este de 1800-2000.

Totodată, el a spus că în clădirea care va fi construită se vor amenaja un triaj şi o sală de aşteptare cu 50 de locuri, cabinet de consultaţii, săli de tratament, cabinet psihologic.

La ultimul etaj vor fi amenajate 12 minigarsoniere pentru pacienţii nevoiţi să vină la tratament.

Gheorghe Flutur a spus că în urma acestei investiţii, în domeniul oncologic la Suceava vor exista facilităţi la fel ca la un institut de oncologie, ţinând cont că se va da în folosinţă şi centrul de radioterapie şi se vor realiza şi săli de operaţii cu specific de oncologie.

Lucrările la noua secţie de oncologie ar urma să înceapă în primăvara anului viitor. Clădirea va fi amplasată în apropierea centrului de radiologie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: