Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan:

De ce Viorica Dăncilă?

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis, joi, un comunicat atât în calitate de lider de organizaţie, dar şi de alegător, privind turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de duminică.

Vă prezentăm integral mesajul liderului social-democrat sucevean. (N.B.)

Nu cred că mai pot surprinde pe cineva declarând sus şi tare că voi vota Viorica Dăncilă – preşedinte al României. De fapt nu cred că se mai poate îndoi cineva de valabilitatea alegerii mele. Nu după 19 noiembrie. Nu după demonstraţia de demnitate, respect faţă de români, consideraţie faţă de partenerii de discuţie, forţă de reacţie faţă de loviturile sub centură, riposta argumentată la nenumăratele încercări de a-i minimaliza competenţele, devoalarea logică şi de necontestat a practicilor nondemocratice care au servit dezbinării românilor şi crucucificării PSD şi a susţinătorilor săi. Nu după 19 noiembrie!

Am văzut cu toţii între ce fel de oameni avem a alege. Pe de o parte aroganţa răsturnată în fotoliul aşezat pe scenă, sigur că mai sus decât ceilalţi, pe de alta respectul de a sta în picioare timp de aproape trei ore în faţa celor invitaţi să întrebe. Pe de o parte asistenţa selectată cu grijă pe criteriul esenţial al lipsei de coloană vertebrală, pe de cealaltă 50 de ziarişti folosind fără niciun menajament o adevărată artilerie de întrebări, cele mai multe voit incomode. Spre cinstea lor, a celor acreditaţi de fapte şi nu doar de ecuson, drept ziarişti. Am văzut cum se derulează intervenţii îngrădite din timp în limite „confortabile”. Am văzut imitaţii de zâmbet ca şi simulări de participare interesată. Am văzut şi am auzit răspunsuri care nu răspundeau întrebărilor puse cu condescendenţă şi menajamente. Am auzit şi vorbe goale ce încercau a trece drept răspunsuri pline de înţeles la cele, foarte puţine întrebări, cu subiect şi predicat reflectând aşteptările românilor. Am văzut toate acestea şi încă multe altele în timp ce asistam la autodezbaterea Klaus faţă în faţă cu el însuşi. Un simulacru jenant oferit electoratului de un organizator şi mai jenant. Cât de proşti ne poate crede cineva care ne vrea voturile şi care crede că astfel ne poate convinge? Asta mă insultă de-a dreptul!

La polul opus am văzut o femeie venită să se întâlnească cu cei care au dorit acest lucru şi cărora nu li s-au impus niciun fel de restricţii pentru aceasta. Am văzut o femeie care a răspuns, stând în picioare, fără să ceară pauză, fără să bea apă, la 250 de întrebări, timp de 145 de minute. Întrebări de cele mai multe ori foarte dure. Am văzut cum unii dintre cei care o interpelau agresiv pe Viorica Dăncilă sufereau vădit transformări de atitudine pe măsură ce primeau răspunsuri la care nu se aşteptau şi care veneau să-i pună în situaţii delicate sau chiar penibile. Am văzut şi reacţii absolut normale la stres accentuat şi prelungit ca cea referitoare la aria cercului. Ştiu că se va încerca exacerbarea momentului. Dar mai ştiu şi că duduia internetul de căutările atotştiutorilor doritori de hăhăială şi care habar n-aveau despre ce este vorba.

Am văzut o femeie care a răspuns fără ezitare la întrebări ce vizau arii de interes foarte diferite, în mod clar, fără elucubraţii de zăpăcire a auditoriului şi mai ales fără aere de superioritate. Şi când i-au fost puse întrebări menite a o pune în situaţii delicate a răspuns cu un aer uşor mustrător care, dată fiind echitatea fără drept de apel a răspunsului, l-a pus în dificultate pe cel ce încerca să lovească şi nu să onoreze adevărul. N-a ocolit nicio întrebare. N-a refuzat pe niciunul dintre cei care au interpelat-o. I-a pus în faţă realitatea neavenitului care pretindea că i se sugerează răspunsurile pe prompter, demonstrând că nu există la pupitrul conferinţei de presă un astfel de dispozitiv. A găsit puterea să facă haz de necaz cerând să i se verifice tocul de la ochelari, căzut de la pupitru, pentru a se dovedi că nu are căşti de recepționare a unor răspunsuri şoptite de staff.

Am văzut toate acestea. Le-am văzut cu toţii.

Am tot repetat că „am văzut o femeie”, DE FAPT, AM VĂZUT UN PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI!

IOAN STAN,

senator PSD,

preşedinte al Organizaţiei Suceava a PSD, alegător

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: